Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

8/2/2018

Les biblioteques de la comarca inicien “Els vespres malgastats”, un projecte de poesia jove

“Els vespres malgastats” és una activitat poètica, coordinada per Raquel Santanera, que començarà a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA el dia 21 de febrer a les 19.30h i que passarà per 8 biblioteques de la comarca, finalitzant el 22 de maig a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

El proper dimecres dia 21 de febrer s’iniciarà a Manlleu un projecte de poesia jove a les biblioteques de la comarca. “Els vespres malgastats” és una activitat poètica que començarà a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA el dia 21 de febrer i que passarà per 8 biblioteques de la comarca, finalitzant el 22 de maig a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. L’activitat està organitzada per les biblioteques participants i coordinada per Raquel Santanera. 

El cicle constarà de 8 sessions que es realitzaran a 8 biblioteques de la comarca. A cada sessió es convidaran dos poetes joves, amb no més de dos llibres publicats, que establiran un diàleg poètic i recitaran els seus versos, escollits prèviament, per generar una correspondència i complicitat entre ells. En alguna sessió es pot donar el cas que una poeta reciti poemes de l’altre. El recital s’iniciarà amb una breu presentació dels convidats feta per Raquel Santanera qui també conduirà i farà de mediadora de les sessions. 

El nom de l’activitat sorgeix de l’afirmació de l’autor nord-americà Don Delillo a l’obra Cosmòpolis on diu: “El talent és més eròtic quan és malgastat». Aquesta idea de malgastar és la que es casarà amb la paraula viva de la poesia. Quan un poeta recita, la paraula apareix però alhora també s’escapa, es torna efímera i desapareix. Els recitals de poesia permeten consumar el talent del poeta, emmarcar-lo en el moment de la rapsòdia i després oblidar-lo. Els mots s’immortalitzen per mitjà del vers imprès, però és només en l’acte de pronunciar-los que el seu valor i erotisme aflora, i poden arribar més enllà. I així els vespres esdevenen volgudament malgastats, feliços. 

El calendari d’aquesta activitat és:

 

Biblioteca

Dia i hora

Poetes convidats

Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

21 de febrer

19:30h

Maria Sevilla i

Laia Carbonell

Biblioteca Dos Rius, Torelló

7 de març

19:00h

Anna Miralpeix i

Anna Gas

Biblioteca Antoni Pladevall i Font, Taradell

21 de març

19:00h

Joan Gener i

Guillem Ramisa

Biblioteca Bac de Roda, Roda de Ter

13 d’abril

20:00h

Jaume Coll i

Maria Isern

Biblioteca Caterina Figueras, Tona

26 d’abril

19:00h

Helga Simon i

Glòria Coll

Biblioteca Pompeu Fabra, St. Quirze de Besora

4 de maig

19:00h

Guillem Gavaldà i

Àngels Moreno

Biblioteca La Cooperativa, Centelles

18 de maig

19:00h

Misael Alerm i

Guim Valls

Biblioteca Joan Triadú, Vic

22 de maig

  19:30h

Núria Armengol i

Gerard Cisneros

 

A cada Biblioteca hi haurà la presència de dos poetes diferents. Aquesta tria s’ha fet pensant també amb el públic a qui li interessi seguir tot el cicle complet, per tal de tenir una visió panoràmica de la poesia jove que s’està fent a Catalunya.


Imatges relacionades

180208 vespres malgastats biblio
180208 vespres malgastats manlleu biblio

Data de modificació: 08/02/2018 11:46:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter