Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

30/1/2018

L’Hospital de Manlleu acull la presentació del llibre “Em deia Simbad”, novel·la que ajuda els infants i adolescents a comprendre les conseqüències de l’Alzheimer

El proper dijous dia 8 de febrer, a les 5 de la tarda, l’escriptor gallec Francisco Castro Veloso serà a Manlleu per presentar aquesta novel·la que narra la relació entre un noi i el seu avi que pateix Alzheimer. Conduirà l’acte, que inclou un col·loqui amb l’autor, Núria Silvestre, de la Biblioteca municipal de Manlleu.

L’escriptor gallec Francisco Castro Veloso serà aquest dijous 8 de febrer a la sala d’actes de l’Hospital de Manlleu, convidat per l’Ajuntament de la ciutat, per presentar el llibre ‘Em deia Simbad’. Es tracta d’una novel·la sobre la relació entre un noi i el seu avi que pateix Alzheimer. Un llibre original, amè i divertit, escrit per un dels autors de més renom de Galícia, i alhora un valuós recurs per ajudar als infants i adolescents a conèixer aquesta malaltia i les seves conseqüències en la vida d’una família. 

L’escriptor visitarà Manlleu acompanyat del seu editor i aprofitaran el matí del dia 8 per visitar el Museu i el passeig del Ter i el centre de la ciutat. A la tarda, a les 5, l’Hospital de Manlleu acollirà la presentació d’aquest llibre que ajuda els infants i adolescents a comprendre les conseqüències de l’Alzheimer. 

“L'avi fa coses estranyes. Ho oblida tot. Li canvia el nom a tot el món, fins i tot al seu nét Paulo, al que anomena Simbad. Paulo lluitarà contra la malaltia de l'avi amb comprensió, complicitat i molt d'afecte”. Amb aquesta sinopsi es presenta el llibre, escrit originàriament en gallec i ara traduït al valencià per Tàndem Edicions i al castellà per l’editorial Algar. 

A més de la presentació i de participar en un col·loqui amb l’autor, també es podran adquirir exemplars del llibre a la mateixa sala d’actes a través de l’expositor que instal·larà la Llibreria Contijoch. En el marc de l’acte la Coral de l’IES del Ter interpretarà unes peces musicals. 

Sobre l’autor 

Francisco Castro Veloso (Vigo, 1966) és un escriptor i editor gallec. Ha treballat durant molt anys com a cronista cultural per a diversos mitjans de comunicació i, actualment, dirigeix l'Editorial Galaxia, una de les de major tradició de Galícia i un autèntic motor cultural d’aquest territori. És autor d’una quinzena de llibres de temàtica diversa –novel·la històrica, d’humor, policíaca, d’amor, de denúncia– i guanyador de guardons literaris com el Premio Frei Martín Sarmiento, el Premio Blanco Amor o el Premio García Barros.

 


Imatges relacionades

180129 autor simbad
180129 targeto simbad

Data de modificació: 30/01/2018 12:00:31

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter