Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

2/1/2018

El Amics de la Música de Manlleu proposen un “Nadal amb Händel”

El concert tindrà lloc a l’Església de Santa Maria, a les 6 de la tarda, el diumenge dia 7 de gener de 2018.

Aigua i foc, cerimònia i festivitat es donen la mà en aquestes obres, un dels exemples més cèlebres de l’enginy, la sensualitat, la riquesa virtualment inesgotable de la música de Händel. Foren publicades com a Water Music i Music for the Royal Fireworks, en honor als esdeveniments per a què foren creades: la primera per delectar el rei Jordi I i impressionar una immensa corrua de nobles que va omplir el Tàmesis d’embarcacions per acompanyar el sobirà en la seva travessia des de Whitehall fins a Chelsea; La segona, Händel la va escriure trenta anys després, quan ja Jordi II s’asseia al tron, i amb un motiu força més solemne: acompanyar els focs d’artifici que celebraven la segona Pau d’Aquisgrà. 

Sentiu-vos privilegiats els qui podreu gaudir-ne, perquè, no ho oblideu, aquesta és una música escrita per a reis! 

Amics de la Música de Manlleu presenta un any més el concert de Nadal, que clausura el 27è cicle de concerts i dóna la benvinguda al nou any 2018. Serà el diumenge dia 7 de gener, a les 18 h a l’Església de Santa Maria de Manlleu. 

Des de l’organització comenten que “l’any 2017 ens ha deixat un reguitzell de concerts memorables: la veu madura de Ma del Mar Bonet en el concert de Setmana Santa, presidit per les espelmes del Tenebrari de Santa Maria, la veu potent del recentment guanyador del concurs Viñas, el baríton Carles Pachón i les veus desenfadades de Dominica i Torderina, “alter ego” d’Arnau Tordera i Jordi Domènech, en l’espectacle Remena nena. Un pianista excepcional, José Menor, ens va fer redescobrir i recordar “Goyescas” de Granados, mentre que un quartet de corda emergent, Idomeneo Quartet, va encetar el cicle amb Mozart i Schubert. A més, hem comptat amb la presència còmplice de l’Orquestra de cambra Terrassa 48, Dani Espasa, i, ja a finals d’aquest cicle, del saxofonista i compositor David Salleras, acompanyat del contrabaixista Oriol González. Un any ple de música, grans intèrprets, concerts arriscats, originals i compositors fonamentals.” 

I acabem l’any amb un regal: Händel i l’Orquestra Vespres d’Arnadí. Qui es pot resistir a tota l’esplendor de la música de la cort barroca anglesa? dues suites famosíssimes interpretades per una de les grans formacions especialitzades en el repertori barroc i amb instruments originals, posaran el punt final a les festes de Nadal de Manlleu. 

Aquest concert compta amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA CX, i d’empreses i organismes de la comarca, que fan possible que Manlleu pugui presumir de tenir, des de ja fa 27 anys, un cicle de concerts de Música Clàssica excepcional. 

El concert tindrà lloc a l’Església de Santa Maria, a les 6 de la tarda, el diumenge dia 7 de gener de 2018. El preu del l’entrada és de 10 euros i gratuït pels socis d’Amics de la Música de Manlleu i els menors de 16 anys. Venda d’entrades anticipades al Museu del Ter, de dimarts a diumenge de 10 a 14h i a taquilla 45 minuts abans del concert. 

NADAL AMB HÄNDEL

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (1685-1759)

ORQUESTRA VESPRES D’ARNADÍ

MÚSICA AQUÀTICA. MÚSICA PELS REIALS FOCS D’ARTIFICI


Imatges relacionades

180102 cartell_concert_nadal

Data de modificació: 02/01/2018 12:16:57

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter