Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

12/12/2017

El xai a taula: receptes per quedar bé i fàcils de fer, de Rosa March, es presenta a Manlleu

El proper divendres, 15 de desembre de 2017, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA acollirà la presentació del llibre El xai a taula: receptes per quedar bé i fàcils de fer de Rosa March, publicat per Viena Edicions.

El llibre “El xai a taula: receptes per quedar bé i fàcils de fer” recull un centenar de receptes per cuinar el xai i compta amb il·lustracions de Pilarín Bayés. La presentació, que serà el proper divendres, 15 de desembre de 2017, a les 19.30 h, a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, anirà a càrrec d’Antònia Correa. 

La carn de xai és la carn mediterrània per excel·lència i la més tradicional a Catalunya des de l’antiguitat. És ideal per a trobades d’amics, familiars, sopars d’estiu i a l’hivern al voltant de la llar de foc. Això, ho sap bé Rosa March, que viu a Les Vilas de Collsacabra, una explotació ramadera dedicada a la cria i venda de bestiar oví. L’autora, amant de la cuina i de rebre amics a casa, no dubta a incloure la carn de xai als seus àpats i sorprèn sempre amb receptes noves.

L’èxit l’ha portat a recollir en aquest llibre les cent millors receptes, des de les més tradicionals de pagès fins a les que se servien a les taules de l’antiguitat, sense oblidar les receptes exòtiques, econòmiques i de festa. Només cal que ens hi atrevim, i veurem que fàcil que és portar el xai a taula. 

Podreu descobrir com cuinar delicioses costelletes de lletó fregides, espatlla de xai al cruixent de mel, cuixa de xai rossejada amb pebre vermell braons de xai rostits a la sidra o receptes de diferents llocs del món. 

Rosa March va néixer a Lleida l’any 1950. Cursà estudis de Música i de Filosofia i treballà a Barcelona fins l’any 1982, en què, amb el seu marit, va deixar Barcelona per anar a viure a Les Vilas de Collsacabra, al municipi de Rupit-Pruit, i dedicar-se a l’explotació d’oví. Des d’aleshores, la cura amb què es duen a terme les pràctiques agrícoles i ramaderes a Les Vilas fa que el resultat sigui una carn deliciosa.


Imatges relacionades

171212 xai_a_taula

Data de modificació: 12/12/2017 12:45:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter