Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/7/2016

Comunicat referent a la Seguretat Ciutadana - Manlleu

L’equip de Govern de Manlleu, format per ERC i MÉS Manlleu, vol expressar públicament la seva preocupació pel repunt que han tingut en els darrers mesos les actituds delictives i les infraccions comeses contra la propietat en el nostre municipi, especialment a comerços, habitatges i interior de vehicles.

L’equip de Govern de Manlleu, format per ERC i MÉS Manlleu, vol expressar públicament la seva preocupació pel repunt que han tingut en els darrers mesos les actituds delictives  i les infraccions comeses contra la propietat  en el nostre municipi, especialment a comerços, habitatges i interior de vehicles. Entenem i compartim absolutament el malestar dels nostres veïns i veïnes i els volem transmetre també el nostre suport i la nostra col·laboració més decidida. 

La seguretat ciutadana  és un requisit essencial per la bona convivència i esmerçarem tots els esforços i recursos possibles per tal que tal de garantir-la. En aquest punt, volem informar a la ciutadania de Manlleu que s’ha incrementat i intensificat la presència policial i els controls rutinaris al municipi, treballant conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, que han augmentat també la seva col·laboració i coordinació amb la Policia Local i la vigilància a la nostra ciutat. 

El fet que part dels actes delictius detectats hagin estat comesos per menors d’edat comporta també un treball molt profund i transversal, des de les institucions escolars, promoció social i personal, EAIA, treball directe en l’àmbit familiar fins a les institucions judicials i policials. Comunicar en aquest sentit que en els darrers mesos hem traspassat el nostre neguit i tota la nostra informació als departaments competents de la Generalitat, inclòs el Conseller, i aquesta feina transversal ha començat a donar els seus fruits, amb internaments i treball molt específic  i professional en els casos detectats. 

Per altra banda, els cossos policials estan treballant molt intensament en la identificació dels responsables des fets delictius a fi de portar-los davant la justícia i que aquesta pugui actuar. Així mateix, demanem fermesa en aquestes actuacions per tal d’evitar la reiteració dels actes delictius i per evitar la sensació d’impunitat que certes decisions  provoquen. 

Volem acabar demanant que continuï la col·laboració ciutadana quan s’observen o es pateixen bretolades, actes incívics o delictius. Prenem el compromís i la determinació per prendre totes les mesures al nostre abast, des de totes les àrees implicades, a fi d’enfortir la seguretat ciutadana i que es pugui revertir la tendència negativa dels darrers mesos amb tota celeritat i eficàcia.

 

Equip de Govern de l’Ajuntament de Manlleu


Data de modificació: 20/07/2016 12:12:14

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter