Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

16/11/2017

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA dedica una exposició a Lluís Coll i Espadaler, figura polifacètica que va marcar la vida social i cultural manlleuenca de les primeres dècades del segle XX

L’exposició es podrà veure del 17 de novembre al 16 de desembre a la Biblioteca i en horari habitual d’obertura. Es farà una visita guiada el divendres 17 a les 7 de la tarda.

El 22 d’abril de 1867, enguany s’ha escaigut el 150è aniversari, va néixer a sant Quirze de Besora Lluís Coll i Espadaler. Arran del seu matrimoni amb la manlleuenca Josefa Calvet, l’any 1888, va viure a Manlleu gran part de la seva vida. Va morir a Barcelona el 20 de gener de 1944, a l’edat de 76 anys. Se li havia atorgat el títol de Cavaller de la Reial Orde d'Isabel la Catòlica. 

La seva figura polifacètica va marcar la vida social i cultural manlleuenca de les primeres dècades del segle XX com a dibuixant, pintor, fotògraf, polític, esperantista, arxiver, arqueòleg, excursionista i activista cultural en tota la plenitud del concepte. Professionalment, des de 1913, va fer de pèrit municipal de l'Ajuntament de Manlleu, encarregat de supervisar les obres publiques i privades que es feien a la població. 

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA li vol retre homenatge per la seva gran aportació al passat manlleuenc que es fa present en molts dels documents que es poden trobar al nostre fons. Aquesta exposició, que permet fer un recorregut per les diverses facetes de Lluís Coll, compta amb diferents obres i objectes sortits, directament, de la seva ploma o de l’objectiu de la seva càmera fotogràfica. 

L’exposició es podrà veure del 17 de novembre al 16 de desembre a la sala de la mateixa Biblioteca i en horari habitual d’obertura. Es farà una visita guiada el mateix dia de la inauguració a les 7 de la tarda.


Imatges relacionades

171115 expo_cartell_Lluís_Coll
171115 foto_Lluís_Coll

Data de modificació: 16/11/2017 09:12:54

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter