Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

19/7/2016

Manlleu celebra la 2a Mostra d’Entitats Manlleuenques d’Arrel Tradicional

El proper dissabte dia 23 de juliol de 5 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit tindrà lloc, a la plaça Fra Bernadí, aquesta 2a mostra que enguany incorpora també un cercavila inicial que s’iniciarà a les 5 de la tarda a l’Hospital de Manlleu. La mostra coincidirà amb la Mabiganga de juliol, organitzada pel MAB Manlleu.

El proper dissabte dia 23 de juliol es celebrarà la 2a edició de la Mostra d’Entitats Manlleuenques d’Arrel Tradicional. Aquest any la mostra d’entitats comptarà amb un cercavila inicial, que recorrerà el centre de la ciutat recollint els visitants per concentrar-los a la plaça Fra Bernadí. El cercavila començarà a les 17 h a l’Hospital de Manlleu i comptarà amb la participació de les entitats, que faran exhibicions durant el recorregut. Ruta: Hospital de Manlleu, c. Baixada Hospital, ctra. d’Olot, Pg. de Sant Joan, Av. de Roma, c. Montseny, c.Baixada Fidela i Pl. Fra Bernadí, a les 18 h. 

Enguany els Falcons de Malla participaran com a entitat d’arrel tradicional convidada, i s’encarregaran de fer l’exhibició inicial de la mostra i de dinamitzar el cercavila amb les seves figures tradicionals. 

Per donar visibilitat a la Festa del Serpent, que cada any té lloc el 14 d’agost en el marc de la Festa Major, aquest any la mostra inclourà un espectacle de titelles: A la recerca de la fortuna,  una creació de la companyia Rondallaire, basada en la Llegenda de la Festa del Serpent amb titelles i música en directe. 

Entitats participants:

 

-        Agrupació Sardanista Manlleuenca

-        Grup Sardanista Ocellets del Ter

-        Colla Castellera Nyerros de la Plana

-        Tabalers Els Serpents de Manlleu

-        Diables Els Serpents de Manlleu

-        Colla Gegantera i Grallera de Manlleu

-        Amics de La Flama Del Canigó I Dels Focs De Sant Joan -Tradifoc

-        Assoc. Per les tradicions populars catalanes “El Serpent de Manlleu”

-        Entitat d’arrel tradicional convidada: Els Falcons de Malla.

 

Principals novetats:

 

A les 17 h: Cercavila amb les entitats col·laboradores i els Falcons de Malla. Inici del cercavila a l’Hospital de Manlleu, fi del recorregut a la plaça Fra Bernadí. 

De les 18 a les 21h, a la plaça Fra Bernadí: Tallers per aprendre a ballar sardanes, pujar castells, tocar tabals, llençar pirotècnia, muntar gegants, maquillar-te i fer manualitats amb els Menuts del Serpent; conèixer els Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó... i molt més.  

A partir de les 18 h: Arribada del cercavila a la plaça Fra Bernadí i acte inaugural de la fira, amb una exhibició dels Falcons de Malla, entitat cultural d’arrel tradicional convidada.

Tast de sardanes amb els Ocellets del Ter i l’Agrupació Sardanista Manlleuenca i ball amb música cobla, a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

Espectacle de titelles Rondallaire, sobre la Festa del Serpent.

Exhibició de castells amb els Nyerros de la Plana.

Batucada amb els tabalers dels Diables dels Serpents de Manlleu.

Ballada de gegants amb la Colla Gegantera i Grallera de Manlleu.

Actuació de Joan Usart i curiositats de la Flama del Canigó. 

A les 21h: Fi de festa a càrrec dels Diables Els Serpents de Manlleu. 

La 2a edició de la mostra es farà el 23 de juliol, de les 17 a les 21’30 hores, coincidint amb la Mabiganga de juliol, que organitza el MAB Manlleu, a la Plaça Fra Bernadí.


Data de modificació: 22/07/2016 13:36:06

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter