Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

25/10/2017

“Youth on the move” presenta les experiències dels 7 joves que han participat en la seva 4a edició

L’acte tindrà lloc el divendres dia 27 d’octubre a les 17.30h de la tarda, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Manlleu. Els joves presentaran dues experiències de mobilitat internacional, el projecte “Beyond Borders”, 15 dies de voluntariat a Grècia, i el projecte “Mondiali Antirazzisti”, 17 dies de voluntariat a Itàlia.

L’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu juntament amb l’entitat AURORA Gestió de Projectes Socials, estan desenvolupant un projecte innovador que permet donar itineraris formatius i mobilitat internacional a joves d’entorns sociofamiliars amb poques oportunitats. 

A Manlleu, el projecte Youth on the Move celebra la seva quarta edició. El proper divendres 27 d’octubre a les 17.30h de la tarda, a la sala de plens de l’ajuntament, els set joves que van participar en els intercanvis explicaran de primera mà les seves experiències i vivències, així com els aprenentatges que han assolit. L’acte està obert a les famílies, autoritats municipals, entitats del teixit associatiu i ciutadania en general. 

En el marc de l’acte es presentaran dues experiències de mobilitat internacional, el projecte “Beyond Borders”, 15 dies de voluntariat a Grècia, i el projecte “Mondiali Antirazzisti”, 17 dies de voluntariat a Itàlia. Les experiències de mobilitat internacional responen als objectius del projecte, com per exemple el fet de fomentar el diàleg intercultural i la ciutadania activa entre els joves de la ciutat, i també el fet de donar noves oportunitats i propiciar que els joves es plantegin nous reptes i nous objectius, trencant alhora amb la manca de motivació que sovint s’atribueix als joves. En aquest sentit, un dels objectius principals del projecte és poder brindar itineraris formatius i de mobilitat a joves que provenen d’entorns sociofamiliars amb menys oportunitats, a través d’activitats en el marc de l’educació no formal, per millorar la llengua anglesa així com les habilitats socials i personals. 

En aquesta quarta edició del projecte, set joves han pogut participar en experiències internacionals de voluntariat europeu, tot i així l’abast del projecte és més ampli; un total de 24 joves han participat activament al llarg del 2017 en les English Cafe Lessons, s’han realitzat 40 hores d’educació no formal en anglès repartides en 19 classes d’anglès oral i escrit i 6 tallers d’acció i habilitats socials. 

Aquest projecte d'inclusió social només és possible gràcies al treball en xarxa entre l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu i l’entitat AURORA Gestió de Projectes Socials. Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als Barris.


Imatges relacionades

171025 experiències_youth

Data de modificació: 25/10/2017 09:09:49

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter