Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

6/9/2017

Manlleu, municipi pilot de l’idCAT Mobile Connect, un innovador sistema d’identificació mòbil que facilita la gestió dels serveis públics

L’objectiu és fer més fàcil i segur l’accés dels serveis públics digitals utilitzant el telèfon mòbil. idCAT Mobile Connect és el servei dirigit a la ciutadania que combina l’idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya, i el Mobile Connect, el mecanisme d’autenticació que estan impulsant les operadores de telecomunicacions a nivell mundial.

L’Ajuntament de Manlleu, conjuntament amb els ajuntaments d’Esparreguera i Castellar del Vallés, participa en el projecte pilot de l’idCAT Mobil Connect, un innovador sistema d’identificació basat en el telèfon mòbil que facilita la gestió dels serveis públics. Manlleu demostra, una vegada més, la seva aposta per apropar l’administració a la ciutadania fent ús de la tecnologia i el seu compromís en la transformació digital. L’objectiu de l’idCAT Mobile Connect és fer més fàcil i segur l’accés dels serveis públics digitals utilitzant el telèfon mòbil.

idCAT Mobile Connect és el servei dirigit a la ciutadania que combina l’idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya, i el Mobile Connect, el mecanisme d’autenticació que estan impulsant les operadores de telecomunicacions a nivell mundial. Mobile Connect és més fàcil i segur que els mecanismes actuals d’autenticació d’usuari i contrasenya o basats en l’enviament de codis per SMS. Els darrers informes de tendències de seguretat recomanen utilitzar alternatives al SMS.

Té un funcionament innovador, mitjançat una APP que s’instal·la automàticament en la targeta SIM del telèfon mòbil quan el ciutadà es dóna d’alta al servei, sense requerir cap acció per la seva part, i que gestiona el procés d’autenticació de forma segura i encriptada. Amb aquest sistema, el ciutadà es pot autenticar davant l’administració amb un sol clic, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

El projecte està impulsat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA, i les operadores de telecomunicacions Vodafone, Telefónica i Orange.

 

Mobile Connect, una iniciativa mundial de les operadores de telecomunicacions

Mobile Connect és una iniciativa mundial impulsada per la GSMA, que agrupa a unes 800 operadores de telecomunicacions, amb l’objectiu d’oferir una mecanisme d’autenticació per al sector privat i el sector públic que resolgui els greus problemes de ciberseguretat associats als sistemes d’autenticació basats en usuari i contrasenya i altres. Actualment s’està implantant a 29 països arreu del món, amb 16 milions d’usuaris actius cada mes.

 

Catalunya lidera la implantació al sector públic de la solució de Mobile Connect

Els ajuntaments de Catalunya seran de les primeres administracions públiques a Europa en utilitzar en un entorn real la solució de Mobile Connect. Segons, Miquel Estapé, subdirector d’Estratègia i Innovació de l’AOC, “ara mateix la identificació digital és un important barrera a l’hora de fer tràmits amb l’Administració perquè els sistemes actuals són complicats. El futur de la identificació digital passa pel telèfon mòbil utilitzant tecnologies com idCAT Mobile Connect que són molt segures i fàcils d’utilitzar”.

La prova pilot, que tindrà una duració de sis mesos, estarà disponible en aquesta fase per a qualsevol client de les operadores Orange, Telefònica i Vodafone. En el futur s’espera que estigui obert als clients d’altres operadores, a mesura que s’integrin al projecte Mobile Connect.

Aquest projecte pilot pretén avaluar en aquests tres municipis, Manlleu, Esparreguera i Castellar del Vallès, les avantatges del sistema, abans de planificar un desplegament a totes les administracions catalanes. Aquesta implantació no suposa cap cost per a les administracions catalanes.

 

Sobre els socis del projecte

 

Administració Oberta de Catalunya (AOC)

La missió de l’AOC és impulsar la transformació digital de les administracions catalanes, per promoure governs àgils, lògics i col·laboratius on les persones gaudeixen de serveis públics de qualitat i viuen en una societat oberta.

Ofereix serveis de de transformació digital, identitat digital i interoperabilitat entre les administracions i gestió del canvi, a més de 2200 organismes públics de Catalunya, incloent la Generalitat, ajuntaments i universitats.

 

GSMA

És una associació d'operadors de mòbils i companyies que donen suport a l'estandardització, desplegament i promoció del sistema de telefonia mòbil GSM. La GSMA abasta més de 220 països i aplega gairebé 800 operadors de mòbil de tot el món, i també més de 200 companyies en l'extens ecosistema mòbil, incloent-hi fabricants de terminals, empreses de programari, proveïdors d'equipament, empreses d'Internet i organitzacions de multimèdia i continguts.

La GSMA és l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment anual més important de la indústria de mòbils, el congrés mundial Mobile World Congress.

 

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformación móvil y digital de la sociedad, con el objetivo de mejorar la vida de las personas a nivel global.

MWCapital acoge Mobile World Congress y organiza 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocios para la comunidad de startups.

 

www.mobileworldcapital.com


Imatges relacionades

170906 foto grupidcatmobileconnect
170906 foto taula idcatmobileconnect

Data de modificació: 21/09/2017 13:06:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter