Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

18/7/2017

Gaudeix de l’estiu amb el Museu del Ter

Aquest estiu el Museu del Ter ofereix un ampli ventall d’activitats, per a tots els públics, per conèixer el museu i el seu entorn a la vora del riu Ter de Manlleu. Les més destacades són: les visites teatralitzades “l’esperit del Ter” i l’espectacle teatral per a les nits d’estiu “1977”.

Com cada estiu el Museu del Ter ofereix un munt d'activitats per a petits i grans de descoberta del patrimoni industrial i natural.

Des de l’1 de juliol l’horari d’obertura del museu s’ha ampliat. Fins al 15 de setembre el museu obre de dimarts a divendres al matí de les 11 fins a les 14 h i a les tardes de 17 a 20 h. Els caps de setmana i festius estarà obert de 10 a 14 h.

Les exposicions permanents del museu s’acompanyen d’antiga maquinària del tèxtil, maquetes, audiovisuals i altres recursos per fer de la visita una experiència propera. Gràcies a la força de l’aigua es posa en funcionament una de les turbines més antigues del Ter —una Fontaine de 1860—, que fa moure, com antigament, un sistema d’embarrats i màquines de la filatura.

Pels més petits tenen preparat el joc de pistes “El tresor de la Quimeta” on els proposen que, a partir d’unes pistes i amb l’ajut d’un plànol, puguin trobar un tresor i així conèixer el museu d’una manera divertida.

Per als qui els hi agradi reviure el passat a través de visites teatralitzades, el museu ha preparat per als diumenges d’agost (6, 13, 20 i 27) la visita “L’esperit del Ter”, un espectacle a càrrec de la companyia Corcia Teatre. Els “esperits”,  en Quim o l’Assumpta, explicaran com es transformava el  cotó en fil i es podrà veure funcionar les màquines gràcies a la Turbina Fontaine, moguda per la força del Ter.

Les nits d’estiu al Museu del Ter és temps de teatre i cada divendres i dissabte a les 21 h, fins al 12 d’agost, proposen l’espectacle teatral “1977”. Enguany es compleixen 40 anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya després dels llargs anys del franquisme. En aquest context, l’espectacle se submergeix en aquell moment històric, “la transició”, a Manlleu i explora les tensions i contradiccions amb les quals es va viure des de la pell de quatre personatges amb diferents posicionaments i visions dels canvis polítics i socials als quals es veu sotmesa la població manlleuenca (com la resta de l’estat) durant aquells dies. En trobareu més informació aquí.

El museu ens anima també a passar els diumenges de juliol i agost a la vora del Ter amb el seu programa d’activitats per fer en família: “Els Diumenges a la vora del Ter”. Les activitats es faran els quatre diumenges de mes a les 11 h.

  • El primer i el tercer es visitaran les colònies tèxtils de Rusiñol i Borgonyà, respectivament, dos espais industrials emblemàtics de la comarca.  Allà, explicaran la seva evolució històrica, la seva arquitectura i els aspectes socials que les caracteritzen.

El segon i el quart diumenge us proposen activitats relacionades amb la natura.

  • El segon diumenge s’observaran els ocells de riu, tot passejant a la vora del Ter de Manlleu, on es podran conèixer les espècies que es puguin veure i les seves característiques principals.
  • El quart diumenge de mes proposen que, junt amb el museu, els participants es converteixin en investigadors i ajudin a determinar l’estat de salut del riu Ter, gràcies als invertebrats aquàtics, que prèviament s’hauran anat a buscar.

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació detallada.

El Museu del Ter es troba en un entorn privilegiat a la vora del riu Ter. Un riu que ha marcat la història de la ciutat de Manlleu. Un dels elements claus que s’hi pot trobar és el canal industrial, una peça clau per la industrialització de la ciutat. El passeig també el podeu fer amb els més petits a través de l’enigma del Ter, accessible a la pàgina web o a la recepció del museu.

Per a més informació: David Rebollo, 93 8515176 / info@museudelter.cat


Imatges relacionades

Visites teatralitzades Agost 2017

Data de modificació: 19/07/2017 13:07:44

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter