Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

27/6/2017

Manlleu obre convocatòria pel sorteig de 95 horts

Els horts s’ofereixen a persones majors d’edat, centres educatius i entitats i les sol·licituds es poden presentar fins el 7 d’agost a la seu electrònica municipal o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

L’Ajuntament de Manlleu compta amb quatre zones d’horta municipal: Can Sanglas, la Platja del Dolcet, la Coma i Can Ramisa, amb un total de 95 horts i una zona de taules de cultiu adaptades per a la ciutadania. La totalitat d’aquests horts estan adjudicats, però les llicències finalitzen a mitjans de novembre i per això s’obre la convocatòria per decidir qui els conrearà durant els propers quatre anys. 

Els horts s’ofereixen a persones majors d’edat, centres educatius i entitats i les sol·licituds es poden presentar fins el 7 d’agost a la seu electrònica municipal https://tramits.manlleu.cat (apartat medi ambient i deixalleria) o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Pl. Fra Bernardí, 6, 1a planta). 

L’oferta consisteix en:

  • Una parcel·la de 45-50 m2
  • Formació en horticultura ecològica
  •  Aigua pel reg
  • Compost
  • Eines
  • Participació en un projecte comunitari 

Manlleu és un municipi referent pel què fa al model d’horts municipals ecològics. Mostra d’això n’és la presentació del projecte a diversos fòrums, així com també el fet que és una de les experiències recollides a la recent publicada “Guia per al desenvolupament de projectes d’horts socials ecològics” (Diputació de Barcelona, 2017). 

Per millorar el model d’horts s’han redactat unes bases amb l’objectiu de regular el procés d’adjudicació de les parcel·les, garantir la sostenibilitat econòmica del projecte i aconseguir una diversitat de perfils a totes les zones d’horta. 

El cost anual de cada parcel·la es cobrarà repartit en tres rebuts d’igual import i serà el següent:

  • Persones jubilades, discapacitades i/o famílies amb renda baixa: 60 Euros/any.
  • Zona de taules de cultiu adaptades: 80 Euros/any
  • Resta de persones/entitats: 120 Euros/any. 

L’Ajuntament anima a totes les persones interessades a presentar una sol·licitud, doncs els beneficis són nombrosos i milloren la qualitat de vida, ja que conrear un hort augmenta l’exercici físic, millora l’estat d’ànim i el descans personal, permet obtenir verdures ecològiques i introduir aliments frescos a la dieta, suposa l’adquisició de rutines, aprenentatges i una millor organització del temps i permet conèixer noves persones i, en general, millorar la qualitat de vida. 

Per a més informació: www.manlleu.cat  o adreçar-se al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament 93 8506666 (ext. 20120), mediambient@manlleu.cat 

Tràmit de sol·licitud de parcel·la: https://tramits.manlleu.cat/siac/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=135&idnct=753&x=nA1leOH9Dzg/otdJH3vZnw

 


Imatges relacionades

170627 horts

Enllaços relacionats

Data de modificació: 27/06/2017 11:56:06

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter