Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/6/2017

“L’aneguet blau”, la representació teatral resultat del treball conjunt entre persones usuàries de la Llar Residència, equips de FAIG ApS de La Salle i les escoles bressol municipals

La representació tindrà lloc aquest divendres 16 de juny a les 10 h a la Llar Residència, i s’emmarca en el Projecte Rondallaires, format per les persones residents professionals de la Llar Residència i els equips d’Aprenentatge Servei (ApS) de la Salle. Rondallaires té per objectiu trencar la barrera de l’estigma social envers les persones amb malaltia mental.

La Llar Residència, persones residents i professionals, i els equips d’ApS de la Salle han preparat aquest muntatge teatral en el que l’alumnat de 2 i 3 anys de les escoles bressol participaran com a espectadors actius, fent acompanyaments d’expressió musical.

El Projecte Rondallaires té per objectiu trencar la barrera de l’estigma social envers les persones amb malaltia mental. Des de l’any 2013 alguns residents de la llar participen i representen cada any una obra,  al jardí de la Llar Residència, per als nens i nenes de les escoles bressol de Manlleu. Això permet la integració dels dos col·lectius  a partir d’una activitat creativa i educativa.

Enguany s’hi ha sumat els equips FAIG ApS de 4t, que el dia de la representació dinamitzaran la participació activa dels alumnes de les escoles bressol amb l’acompanyament musical; participaran en la l’obra amb els residents de la Llar, representaran algun paper i dinamitzaran les activitats posteriors a la representació teatral.

Amb aquest projecte, s’ha potenciat el treball en xarxa des de les diferents entitats i la col·laboració intergeneracional entre els alumnes de 4t i d’ESO i els professionals de les entitats. Això ha suposat un fort enriquiment personal, sobretot pels alumnes, a més del valor de l’experiència d’ApS com a mètode molt rellevant per a l’aprenentatge. Aquest mètode ensenya i mostra la importància de posar-se d’acord en el treball en equip, la superació de prejudicis i dóna la possibilitat de relacionar-se amb persones adultes que fan créixer l’autoestima i la confiança en un mateix.

Prèviament al dia de la representació, els equips FAIG ApS de cada una de les entitats han treballat i col·laborat en diversos aspectes:

  • L’equip Les ApS de la Llar Residència ha col·laborat en les sessions d’assaig amb els residents; en l’elaboració de l’escenografia i l’attrezzo (becs blaus de cartolina, i decorats). I en el disseny d’un circuit de psicomotricitat als jardins de la Llar, per als alumnes de les escoles bressol, un cop finalitzada la representació.
  • L’equip Bebe’s de Picarols han dissenyat i realitzat un instrument musical amb material reciclat per als alumnes de l’escola i han assajat l’acompanyament.
  • L’equip Els Manetes de Colors han realitzat l’instrument musical per als alumnes de l’escola.

Amb la creació d’una comissió organitzativa i amb les sessions de treball ordinàries de cada entitat durant el projecte, s’estan aconseguint objectius rellevants respecte a la col·laboració, la cooperació, l’organització i la presa de decisions per assolir uns objectius comuns. Un dels més importants és utilitzar l’expressió artística com a element cohesionador per a la superació de l’estigma social.


Imatges relacionades

Llar Residencia

Data de modificació: 13/06/2017 12:24:57

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter