Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

5/7/2016

Can Puget acull l’exposició Ganya Cinema Art, il·lustracions de cine a llapis grafit sobre fusta

L’il·lustrador Carles Ganyarul “Ganya”, exposarà del 6 al 27 de juliol a la sala d’exposicions de Can Puget. La inauguració de l’exposició coincidirà amb la primera sessió de la 6a edició del Festival de Cinema a la Fresca de Manlleu, el dimecres dia 6 de juliol a les 8 del vespre.

 

L’il·lustrador Carles Ganyarul “Ganya”, exposarà del 6 al 27 de juliol de 2016, a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu. 

Ganya presenta aquesta col·lecció de dibuixos que no pretén res més que homenatjar al setè art. Oferir al públic en general, i per descomptat als amants del cinema, una relació de pel·lícules que en la seva particular visió han deixat empremta en la nostra memòria. Moments que el cinema ens ha brindat i que nosaltres com a espectadors hem sabut captar. El fort contrast del blanc i negre és el que preval en aquesta col·lecció, uns 35 dibuixos realitzats sobre fusta a llapis grafit. La seva impactant mirada fosca intentarà captivar a qui es deixi seduir per la seva essència.

L’acte inaugural coincidirà amb la primera projecció de la 6a edició del Festival de Cinema a la Fresca de Manlleu, als jardins de Can Puget (Baixada de la Fidela, 1-3), el dimecres dia 6 de juliol de 2016, a les 8 del vespre.

L’exposició es podrà visitar del 6 al 27 de juliol de 2016. Horari: de dimecres a diumenge, de 6 a 8 del vespre.

Per a més informació sobre l’exposició podeu contactar amb l’artista:

Carles Ganyarul “Ganya”, 620 80 84 20 / info@ganyacinemaart.com

 

Carles Gañarul “GANYA”

 

Vic (1971) Il·lustrador

Realitza els Estudis de Direcció Cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Durant 10 anys es dedica professionalment com a Ajudant i Cap de Producció en sèries i programes de televisió, principalment per a TV3. 

Des de fa aproximadament sis anys i de manera totalment autodidacta, comparteix la passió pel dibuix gràcies al seu pare Josep Gañarul, dibuixant com ell. Del seu pare adquireix la seva passió pel dibuix i la seva tècnica depurada amb el llapis.

Des d’un principi sent la necessitat de plasmar i mostrar la seva gran passió, el cinema. Podríem dir que el dibuix s'alimenta gràcies a l'amor que sent pel cinema, la seva principal motivació. Com ell reconeix, “Primer va ser el cinema ... després el dibuix”.

El fort contrast del blanc i negre és el que preval en els seus treballs, tots realitzats a llapis grafit i sobre fusta, donant-li un caràcter molt cinematogràfic. D'aquesta manera i gràcies al fort realisme de les seves obres, sembla que adquireixin vida pròpia.

Ha exposat a Vic, Sabadell, Granollers, Donostia, Madrid i com exposició més destacada, podem trobar la realitzada l’any 2014 al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, també durant l’any 2015 part de la seva obra va estar exposada als EE.UU, concretament a la HERO COMPLEX GALLERY de Los Angeles.

 

www.ganyacinemaart.com 


Data de modificació: 05/07/2016 10:47:58

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter