Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/6/2017

El Pregó del Tradifoc dóna el tret de sortida als actes de la Festa de Sant Joan a Manlleu

L’acte tindrà lloc aquest dijous 15 de juny, a les 20 h, a la Sala d’exposicions de Can Puget. El pregó anirà a càrrec de Daniela Grau i Humbert, portadora de la Flama del Canigó, i a continuació hi haurà l’actuació musical de la coral de l’Escola Vedruna Manlleu.

Durant el mes de juny Manlleu porta a terme una sèrie d’actes entorn la Diada de Sant Joan. La celebració de Tradifoc - Sant Joan a Manlleu 2017 s’iniciarà el dijous vinent amb l’habitual pregó, però no serà fins a la revetlla, el divendres 23 de juny, que es farà el gruix central d’activitats per la Cultura i les Tradicions Populars Catalanes.

El 23 de juny a les 21.45 h arribada de la Flama del Canigó. La rua començarà al carrer del Pont i anirà fins a la plaça Fra Bernadí. Aquí, es farà l’acte de benvinguda, a càrrec de Tradifoc, i hi haurà el parlament dels representants de la Catalunya Nord i de l’alcalde, Àlex Garrido. A continuació es cantarà l’Himne nacional de Catalunya, “Els Segadors” i es realitzarà l’espectacle “A Manlleu, viu La Flama”, en el que participen les entitats d’arrel tradicional i el voluntariat de la ciutat.

El dia acabarà amb la ballada d’una sardana popular de germanor i amb l’encesa d’una foguera. A partir de les 23 h, hi haurà moments musicals a càrrec del cantautor manlleuenc Joan Usart. Tot això, a la plaça Fra Bernadí. 

Les entitats que col·laboren són:

Colla Castellera Nyerros de la Plana, Colla Gegantera i Grallera de Manlleu, Diputació de Barcelona, Escola Vedruna Manlleu, Grup Sardanista Ocellets del Ter i Voluntariat de Manlleu.

Els Actes de Sant Joan estan organitzats per l’entitat Amics de la Flama del Canigó i dels Focs de Sant Joan de Manlleu -Tradifoc, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu-Cultura. Els actes s’orienten cap a la promoció de la Cultura i Tradicions populars catalanes.


Imatges relacionades

Cartell Tradifoc 2017

Data de modificació: 13/06/2017 09:50:47

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter