Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

31/5/2017

Manlleu celebra el seu 2n Fòrum Educatiu

Dissabte passat va tenir lloc al Museu del Ter el 2n Fòrum Educatiu Local de Manlleu, espai anual de reflexió i debat obert sobre el desenvolupament del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Manlleu.

L’obertura d’aquest 2n Fòrum va anar a càrrec de l’alcalde i regidor d’Educació, Àlex Garrido, seguida de la intervenció de Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona. Tant des de l’ajuntament com des de la diputació es va refermar el compromís polític amb el PEC i amb els projectes que se’n desprenen.

Tot seguit, Josep Bargalló, professor i ex conseller d’Educació, va oferir la ponència marc del fòrum, amb un missatge molt clar sobre el paper del món local en l’educació, tot destacant el lloc fonamental del Projecte Educatiu de Ciutat com a baula necessària entre el projecte educatiu de país i el projecte educatiu de centre.

La tècnica d’Educació i l’assessora externa del PEC van presentar algunes dades del PEC i van explicar la metodologia de treball que s’ha seguit amb el grup impulsor durant aquest primer any desenvolupament del PEC. El grup impulsor està format per ciutadania i durant aquest primer any s’ha estat reunint mensualment. Es treballa en quatre grups de treball, a fi de desenvolupar els projectes que es van prioritzar en el fòrum del 2016. Seguidament, representants de cada un dels quatre grups van exposar els projectes treballats durant aquest any: l’aliança educativa entre l’escola Puig-Agut i l’Escola Municipal de Música; els tallers de pastisseria per a nens i nenes, com a prova pilot del projecte d’integració de les activitats extraescolars de les diferents escoles, en el marc del programa Educació a Temps Complet (Diputació de Barcelona); Alfabetització efectiva/afectiva; i Vincles per la Diversitat.

La segona part del fòrum va consistir en fer debats simultanis en quatre grups, sobre els quatre àmbits de treball (escola, fora escola, formació al llarg de la vida i la ciutat educa). Es tractava de fer una reflexió sobre fins on s’havia avançat durant aquest primer any del PEC en les diferents línies de treball, i de consensuar cap a on s’havia de continuar treballant durant l’any vinent.

Al plenari final cada grup va exposar les seves conclusions, que en general no obrien nous fronts sinó que proposaven accions per aprofundir o donar continuïtat al treball que s’ha estat fent fins ara. Un tema que va sortir a dos dels grups va ser la necessitat que els centres educatius tinguessin el seu espai en el PEC, en diàleg amb el grup impulsor, així com l’encaix del PEC en el Consell Escolar Municipal, espai on hi ha representada tota la comunitat educativa. 

A partir d’ara, el grup impulsor que es configuri per treballar durant el curs que ve, haurà de partir d’aquestes propostes i seguir-les desenvolupant, amb l’objectiu també de millorar la comunicació del PEC a la ciutadania i anar-hi implicant més persones i col·lectius.


Imatges relacionades

170531 2n forum PEC

Data de modificació: 31/05/2017 15:17:53

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter