Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

9/5/2017

Presentació del llibre de poemes “Els caus del cuc” d’Antoni Casals a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

La presentació serà el proper dijous dia 18 de maig, a les 19.30 h. L’acte comptarà amb la participació de l’autor i de la rapsoda Jordina Muñoz.

El proper dijous 18 de maig de 2017, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA acull la presentació del llibre de poemes Els caus del cuc, d’Antoni Casals i Pascual, metge de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. L’acte comptarà amb la participació de l’autor i de la rapsoda Jordina Muñoz.

A Els caus del cuc el lector es trobarà una obra farcida de poemes, gairebé sempre breus. A través de la contenció formal, l’autor expressa amb una certa contundència molts dels neguits que configuren el seu imaginari poètic i els de la poesia en general: el temps que passa, la mort, el desig, l’absència, el dubte. Un temari que, si bé per alguns se situaria en l’òrbita dels sentiments, per a l’autor es desenvolupa en l’àmbit de l’experiència.

Al llibre hi plana una veu potser no tan angoixada com inquieta perquè el futur que ens havíem promès s’allunya i no ens espera, perquè els records que basteixen el passat sovint són falsos, o perquè, en definitiva el poeta és sovint incapaç d’escriure la primera paraula del poema si no és recorrent a les paraules d’altres. Els caus del cuc són els amagatalls on habita el poeta, construïts, de vegades amb tendresa, de vegades amb irritació, a partir de les paraules que, pròpies o no, s’arrengleren per donar sentit al poema i, per tant, a l’expressió de la vida –descrita en algun dels textos com “una punyalada a les entranyes de l’univers”- entesa com el seguit d’experiències que fan que siguem com som. Un poema que, com li agrada dir a l’autor, ja existia abans que es posessin en ordre els versos, que el constitueixen. Abans fins i tot que el poeta n’escrigui el primer mot...

Sobre l’autor:  

Antoni Casals i Pascual va néixer el 1959 i és metge de professió. Actualment i des del 2004 treballa a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Escriu poesia des de fa anys i va publicar el primer llibre, Els murs de l'odi, el 2007. En total són onze els llibres de poemes publicats, comptant amb Els caus del cuc. D’altres títols són: Al costat dels xiprers que mai no ens faran ombra, La mirada de la gàrgola, Una obstinada imatge, i No ploris per Creüsa, Ennes, entre d'altres. El 2010 va rebre el IV Premi de poesia Josep Maria Benet i Caparà amb l'obra El dilema de Faust i el 2014, el 3r premi en la modalitat de llengua catalana del certamen de poesia Pedro Hernández Salinas, de Rubí.


Imatges relacionades

170509 llibre_caus_del_cuc

Data de modificació: 09/05/2017 10:13:23

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter