Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

29/6/2016

Ple ordinari de juny 28/06/2016

RESOLUCIONS DE GOVERN:

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, CIU, ICV i N/A, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP: 

 

 • Acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Manlleu i la Fundació Universitària Balmes (Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya)

 

L’objectiu de l’acord és establir els termes de la incorporació del CERM a l’estructura de la FUB UVIC UCC per tal d’optimitzar tot el potencial cultural i acadèmic del CERM emmarcant-lo en un entorn que incrementi l’impacte de  la seva recerca, professionalitzi les seves capacitats docents i augmenti el seu impacte social. L’objectiu és  aprofitar el màxim possible les sinergies entre les dues entitats per tal de multiplicar els recursos i esforços dedicats a un gran projecte conjunt. 

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, CIU, ICV i N/A, i l’abstenció del PSC la CUP: 

 

 • Modificació RLT 3.2016

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES i ICV i l’abstenció de CIU, CUP, PSC i N/A:

 

 • Modificació de la plantilla 2.2016 

L’Ajuntament de Manlleu ha pres la decisió d’iniciar els treballs de revisió i actualització de la totalitat dels llocs de treball de què disposa actualment aquest Ajuntament, per tal d’ajustar-los d’una forma molt més precisa a les funcions que efectivament es porten a terme per part de cada empleat/ada. Les primeres àrees que es va acordar prioritzar, d’acord amb el calendari establert, de cara a la revisió dels llocs de treball que integren aquesta, a la validació tècnica i a la posterior aprovació per part del Ple municipal, van ser les Àrees d’Organització, Persones i Administració Electrònica i de Serveis Generals i Intervenció.

 

La modificació afecta també a la dependència orgànica dels llocs de treball “Auxiliar d’Atenció Ciutadana” procedents de l’Àrea de Serveis Generals, de Promoció Social i Personal, de Serveis Territorials i de Serveis Personals i Promoció Econòmica, que passen les 9 dotacions d’efectius a l’Àrea d’Organització, Persones i Administració Electrònica.

 

S’amortitzen també amb aquesta modificació els llocs de treball del personal adscrit al CERM, fruit de l’acord de col·laboració subscrit amb la Fundació Universitària Balmes (UVIC-UCC), pel qual aquesta institució passa a gestionar i a fer-se càrrec d’aquest centre de recerca i d’investigació dels rius mediterranis.

 

RESUM TOTAL DE PLACES :

 

 • PERSONAL FUNCIONARI:             121
 • PERSONAL LABORAL:                      67 

TOTAL:                      188 

 

 

S’aprova per unanimitat:

 

 • Modificació puntual núm. 1 del PPU de la Teuleria (Normes urbanístiques illes 5 i 6, articles 27 i 39). 

Aquesta modificació puntual número 1 del pla parcial urbanístic de La Teuleria, d’iniciativa pública i formulat per l’Ajuntament de Manlleu, té per objectiu dotar de contingut legal obligatori la regulació dels paràmetres urbanístics comuns dels conjunts unitaris de les illes 5 i 6 del sector. L’objecte d’aquesta regulació és aconseguir la unitat arquitectònica en quant a materials i acabats de les façanes. 

 

 

PROPOSTES I MOCIONS:

 

Podeu consultar els textos i acords de les mocions a: http://manlleu.cat/pl3/descobrir/noticies/id34/ordre-del-dia-del-ple-del-dimarts-28-de-juny.htm 

 

S’aprova per unanimitat: 

 •          Moció per a declarar el municipi de Manlleu Ciutat promotora de la renda garantida ciutadana, presentada per ICV

 

No s’aprova rebent els vots a favor de CUP, PSC i ICV i en contra d’ERC, MES, CIU i N/A 

 •          Moció  per uns Plens municipals participatius a Manlleu, presentada per la CUP

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, CIU, ICV i N/A, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP: 

 •          Moció de suport a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, presentada per CIU 

 

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

 

Promoció Econòmica i Joventut

 

El regidor Eudald Sellarès comenta que el dijous, 30 de juny, es farà l’acte de lliurament dels Premis Innovacat. Als premis hi ha optat 32 projectes.

A nivell de joventut comenta que avui, dimecres 29, s’inicia la 6a edició del Festival de Cinema a la Fresca de Manlleu. Avui a les 6 de la tarda es farà una projecció infantil als jardins de Can Puget. Enguany Enguany, i paral·lelament al Festival de Cinema a la Fresca, la sala d’exposicions de Can Puget acollirà una exposició d’il·lustracions de cine a llapis grafit sobre fusta de l’artista Carles Gañarul “Ganya”.

 

Promoció Social i Personal

 

La regidora Dolors Collell comenta que el dilluns es va presentar el Pla Marc per la igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere a Osona en el que Manlleu ha participat activament junt amb altres ajuntaments de la comarca i Consell Comarcal d’Osona i l’associació Talcomsom.

La regidora comenta també que el proper divendres es farà una jornada de treball de la Xarxa XIAM per a la defensa i protecció infantil. Es marcaran línies de treball, definiran propostes i es prioritzaran les accions a treballar en cada grup de treball.

La regidora explica també que 316 nens i nenes rebran ajuda de la tarja moneder, que és un complement de l’ajuda al menjador escolar. Aquestes ajudes les reben nens i nenes que durant el curs escolar estan becats/des. D’aquestes 226 són de 175€, 55 de 125€ i 35 de 75€. La regidoria de Promoció Social i Personal destinarà a aquestes ajudes 48.000€.

 

Alcaldia

 

A nivell d’educació l’alcalde comenta que es van lliurar els premis als millors treballs de batxillerat de Manlleu i que aquesta setmana, el divendres, es lliuraran les beques als millors cv de batxillerat de l’alumnat de l’IS Antoni Pous i de La Salle. Aquestes beques compten amb el suport de les empreses Novatilu i Bonpreu.

 

L’alcalde comenta també, que pel que fa a cultura, avui s’ha presentat al Museu del Ter la nova obra de teatre d’estiu que s’oferirà els divendres i dissabtes de juliol i agost, Bates Blaves.

 

Serveis Territorials i Esports

 

Enric Vilaregut comenta 3 actuacions que es realitzaran al llarg de l’estiu:

 • La biblioteca, que durant el mes d’agost es dotarà de mobiliari. En principi l’obertura està prevista pel mes de setembre.
 • La reforma del terra de la piscina coberta. L’actual paviment està en mal estat i es substituirà per una solució convencional amb peces de gres antilliscant.
 • El canvi de la gespa del camp de futbol, es farà el canvi total durant el mes d'agost. 

Medi Ambient i Pagesia

 

La regidora Maica Bassas comenta que la setmana passada es van rebre preavisos de situació de risc per superació del llindar d'ozó troposfèric. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es recomana als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives al nostre municipi que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d’informació d’ozó (12-18h).

La regidora comenta també el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ens ha atorgat 35.000€ per destinar a la millora de la recollida selectiva de matèria orgànica. En breu, coincidint amb la Festa del porc i la Cervesa, iniciarem la campanya de sensibilització.


Data de modificació: 29/06/2016 13:02:42

Amb la col·laboració de:
 • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter