Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/3/2017

Jacint Sala presenta el poemari Vanitoses cendres a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

L’acte serà el proper dia 21 de març, a les 20h, Dia Mundial de la Poesia, i serà presentat per Baltasar Plans i Núria Silvestre.

Jacint Sala presentarà el seu poemari Vanitoses cendres a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA el proper dimarts dia 21 de març.

Aquest darrer poemari de l’autor manlleuenc Jacint Sala és una profunda reflexió sobre la poesia i sobre la vanitat dels poetes. En aquest punt vital de maduresa, Sala fa un repàs sobre els motius que porten l’escriptor a fer poesia i expressa el seu pensament fruit d’anys de pràctica poètica.

El poemari és un gran exercici poètic: l’autor fa servir tot tipus de mètrica i de composicions, amb un ús polit i precís del llenguatge que fuig d’artificis. Els poemes són entenedors i conviden a la reflexió.

Al pròleg, Sala ens diu: “Per a mi el fet poètic vol dir “gratar”. Gratar cada vegada que la vida ens desficia; ... gratar quan el respirar ens fa mal i no sabem com hem de subsistir; gratar quan ens estimin o ens odiïn ...; gratar per saber que encara som vius malgrat que la vida ens cogui... Malament t’anirà si busques, en la poesia, aquell pòsit vanitós de tu mateix que no et farà cap favor i que no impel·lirà ningú a gratar fins a l’ànima”.

A l’epíleg del llibre, Baltasar Plans, dissecciona amb detall tots els poemes i en destaca que “el caràcter simultani d’assaig dóna al poemari una doble vessant que trenca barreres entre gèneres i que actualment es pot trobar sovint, per exemple, entre l’assaig i la novel·la”.

El llibre ha estat editat per Témenos Edicions. La presentació anirà a càrrec de Baltasar Plans, estudiós de l’obra de Jacint Sala, i Núria Silvestre, bibliotecària. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració a la Biblioteca del Dia Mundial de la Poesia.


Imatges relacionades

170314 poemari_Jacint_Sala

Data de modificació: 14/03/2017 13:34:25

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter