Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

17/6/2016

Olga i Bruna Maneja, Roger Palomeque i Miquel Campàs guanyen els Premis als treballs de recerca de batxillerat 2016

Àlex Garrido, acompanyat de 2 dels membres del jurat, va lliurar els 4 premis als millors treballs de recerca de batxillerat 2016, valorats en 300€ per cada un dels/les alumnes i 75€ per la persona que l’ha tutoritzat

Ahir, dijous 16 de juny, va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Manlleu l’acte de lliurament de premis als millors treballs de recerca de batxillerat amb la presència d’Àlex Garrido, alcalde i regidor d’Educació, acompanyat dels components del jurat, i amb l’assistència d’alumnes, professors, familiars i amics.

 

Els premis als treballs de recerca estan adreçats als estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila i del Col·legi La Salle, de Manlleu, i també als estudiants manlleuencs que fan el batxillerat a altres centres de la comarca.

 

En la convocatòria d’aquest any s’hi han presentat un total de 12 treballs de recerca, 6 de l’àrea d’Humanitats i Ciències Socials i 6 de l’àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia. A cada àrea, 2 treballs aspiraven al premi a la categoria ciutat de Manlleu i 4 a la categoria de temàtica general.

 

Enguany el jurat estava format per Pere Casas, Jordi Codina, Albert Corominas i Assumpta Grabolosa. El seu veredicte ha donat com a treballs premiats:

 

1.-Àrea d’Humanitats i Ciències Socials, categoria Ciutat de Manlleu

 

El premi s’ha concedit per la seva aportació a la història local i, sobretot, per la seva mirada a la població femenina, sovint oblidada, per la pertinència en la utilització de les fonts, per la metodologia emprada i per la riquesa de les entrevistes.

       

“LA MIRADA FEMENINA DE LA POSTGUERRA A MANLLEU”

 

De Bruna Maneja Juvanteny, tutora: Maria Carme Montes Gallardo del Col·legi La Salle.

 

 

2.- Àrea d’Humanitats i Ciències Socials, categoria temàtica general

 

El premi s’ha concedit per l’excel·lent recerca bibliogràfica, per l’acurada introducció teòrica i la citació de les fonts, i per la competència traductora i lingüística demostrada en l’extensa part pràctica del treball

 

“ELS MISERABLES: LA CANÇÓ DEL POBLE”

 

De Roger Palomeque Casals, tutora: Maria Rosa Collell Fontserè, del col·legi La Salle.

 

 

3.- Àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia, categoria Ciutat de Manlleu

 

El premi s’ha concedit per la implicació personal en un treball de camp, per l’empirisme en la comparació de dos mètodes de cultiu, pel valor que en conjunt es dóna a l’experimentació i l’observació, per l’ús de les fonts  

 

“ DE L’HORT TRADICIONAL A L’HORT ECOLÒGIC: COMPARATIVA DEL CULTIU I LA PRODUCCIÓ”

 

De Miquel Campàs Camps, tutor: Josep Guardia Solis del col·legi La Salle.

 

 

 

4.- Àrea de Ciències Experimentals i Tecnologia, categoria temàtica general

 

El jurat ha decidit concedir el premi per l’excel·lent presentació, per l’originalitat del tema, per la correcta utilització del mètode científic i una bona síntesi dels resultats de l’experimentació.

 

“ELS CINC SENTITS DE LA FARIGOLA”

 

De Olga Maneja Juvanteny, tutora: Núria Casals Guàrdia, del Col·legi La Salle.

 

 

L’alcalde i regidor d’Educació va agrair l’esforç de tots els estudiants i tutors, així com la presència de les famílies dels alumnes i professors dels centres recordant l’interès de la propera etapa que començaran fent els estudis universitaris.

 

Per cloure l’acte, Abel Salinas (saxo) i Josep Serdà (piano), alumne i professor respectivament, de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, van oferir dues peces musicals.


Imatges relacionades

Premiats

Data de modificació: 20/06/2016 12:24:27

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter