Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

3/2/2017

Recordatori de l’obligatorietat de les comunitats de propietaris a declarar a l’Agència Tributària els treballs corresponents a l’exercici 2016 que s’hagin realitzat amb tercers

Les Comunitats de propietaris tenen temps fins el dia 28 de febrer de 2017 per presentar la declaració informativa a l’Agència Tributària sobre les operacions que han realitzat amb tercers (model 347) durant l’any 2016

Des de l’Ajuntament de Manlleu es vol fer un recordatori a les comunitats per què n’hi ha moltes que a dia d’avui encara no tenen coneixement d’aquesta declaració reflectida en el Reial Decret 282/2013. 

Per tercer any consecutiu, les comunitats de propietaris estan obligades a declarar a l’Agència Tributària els treballs corresponents a l’exercici del 2016 que s’hagin realitzat amb tercers (empreses de llauneria, ascensors, etc) i aquests superin per una mateixa persona o entitat la xifra de 3.005,06€ per proveïdor o servei. 

S’han de declarar les activitats i serveis com la neteja, el manteniment d’ascensors o piscines, jardineria, treballs d’obra, instal·lacions (llauner, elèctriques, gas), etc. Els serveis que queden exclosos són els subministraments d’energia elèctrica i combustibles, els subministraments d’aigua, les despeses derivades d’assegurances i el lloguer d’arrendaments exempts d’IVA. 

Aquesta declaració és informativa i per tant no suposa cap cost a la comunitat, però en cas d’ocultació si que es pot rebre una multa per no haver informat a Hisenda. Les sancions que pot tenir la Comunitat en cas de no fer la declaració poden arribar als 20.000€. Aquesta declaració s’ha d’enviar a Hisenda abans del 28 de febrer de 2017 a través del model 347. 

Per a més informació podeu contactar amb l’Agència Tributària al telèfon d’informació 901 33 55 33 (departament d’IVA), amb l’administrador/a de finques de la comunitat o podeu demanar hora al Punt de Comunitats de l’Ajuntament de Manlleu al telèfon 938510848 o al carrer Enric Delaris, 7 de Manlleu.

 


Data de modificació: 03/02/2017 13:02:11

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter