Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

16/6/2016

Manlleu participa en el procés de constitució de la xarxa de municipis per a l’economia social i solidària

Divendres passat, dia 10 de juny, representants de l’OPE van participar a la segona jornada de constitució de la xarxa de municipis per a l’economia social i solidària celebrada a Sabadell.

En aquesta trobada representants d’una quarantena de municipis adherits al Manifest “Cap a una Xarxa de Municipis per l’economia social i solidària” van debatre la missió, la visió i l’estratègia d’aquesta nova agrupació supramunicipal, que vol “contribuir al creixement de l’economia social i solidària als municipis catalans a través del diàleg permanent amb els actors que la practiquen”. 

La jornada va comptar amb la ponència de cinc experts i expertes en economia social i solidària, que van compartir algunes tesis sobre com han de ser les polítiques públiques municipals de foment de l’economia social i solidària dels propers anys. 

La jornada va concloure amb una assemblea que va servir per definir els estatuts de la futura associació i el pla de treball per al període 2017-2019. La xarxa supramunicipal es constituirà formalment la tardor vinent i es preveu que estigui en marxa el 2017. 

Un moviment que creix: 

En els darrers anys, l’economia social i solidària exhibeix un gran dinamisme a Catalunya. Finances ètiques, cooperatives d’energia i de telecomunicacions, grups de consum responsable, cooperatives, associacions i fundacions del tercer sector social, iniciatives de comerç just, monedes locals, etc. A títol merament enunciatiu, s’estima que l’economia social i solidària catalana agrupa més de 16.000 entitats (cooperatives, associacions i fundacions socials, societats laborals, empreses d’inserció, etc.) i dóna feina a unes 200.000 persones i hi participen com a sòcies de consum, voluntàries o activistes uns dos milions de persones.


Imatges relacionades

ESS

Data de modificació: 05/07/2016 10:44:16

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter