Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

30/12/2016

Millores en l'accés a Garantia Juvenil

El període d'espera per inscriure's un cop finalitzada la feina o els estudis passa de 30 dies a només un.

El Programa de Garantia Juvenil ha fet una modificació en els seus requisits. A partir d'ara, les persones d'entre 16 i 30 anys s'hi podran inscriure l'endemà de trobar-se en situació d'atur i d'haver deixat els estudis. Fins ara, era obligatori estar 30 dies sense treballar ni estudiar per tal d'iniciar el procés d'inscripció.

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Va dirigida a persones d'entre 16 i 30 anys que ni estudien ni treballen. Un cop feta la inscripció, les persones beneficiàries poden acollir-se a diversos programes que es tradueixen en ofertes de feina, pràctiques, beques o formació. És un requisit de diverses accions que gestiona l'OPE com ajuts a la contractació, el programa Fem Ocupació per a Joves o el Joves per l'Ocupació. El mes de desembre, l'Ajuntament de Manlleu va contractar a 5 joves amb un contracte de pràctiques gràcies a aquest programa.

Amb aquests canvis es preveu que la gestió de les diverses accions serà més àgil i ràpida, ja que l'espera de 30 dies ocasionava problemes a l'hora de complir amb els terminis dels programes i dificultaven la gestió per part dels joves.

Aquelles persones que vulguin inscriure's a Garantia Juvenil poden fer-ho en línia a través del seu web.

Des de l'OPE Manlleu es dóna suport per tal de realitzar el tràmit a través del servei de Feinateca. Podeu demanar informació al Servei d'Ocupació de l'OPE.


Imatges relacionades

Garantia Juvenil

Data de modificació: 13/01/2017 14:31:38

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter