Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

24/11/2016

Visita urbana guiada “Francesc d’A. Pujol. Monuments: significant Manlleu”

En el marc de la commemoració del centenari del naixement del manlleuenc Francesc d’A. Pujol i Escalé i com a cloenda dels actes amb motiu d’aquest aniversari, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA i el Museu del Ter organitzen la visita urbana guiada “Francesc d’A. Pujol. Monuments: significant Manlleu” el diumenge 27 de novembre a les 10.30 h (davant l’església de Gràcia).

En el marc de la commemoració del centenari del naixement del manlleuenc Francesc d’A. Pujol i Escalé i com a cloenda de l’exposició “Francesc d’A. Pujol: dibuixant Manlleu”, que ha estat instal·lada a la sala d’exposicions de Can Puget, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA i el Museu del Ter organitzen la visita urbana guiada “Francesc d’A. Pujol. Monuments: significant Manlleu”.

L’obra artística de Francesc d’A. Pujol i Escalé va ser, especialment, polifacètica. Des del dibuix a la pintura paisatgística, passant pel cartellisme i el disseny d’emblemes i logotips d’entitats. Una de les múltiples facetes va ser, també, el disseny de monuments destinats a l’espai urbà manlleuenc per alguna commemoració o recordatori. 

Aquesta visita portarà per diverses d’aquestes construccions que actualment es troben als carrers i places de la ciutat. Una breu mirada per aquests elements, ens permet copsar la imaginació de Francesc d’A. Pujol que, des de l’esbós i el traç sobre paper, permetia transformar la seva idea en un model tridimensional, en la majoria dels casos, ben carregats de simbolisme. Aquesta aptitud li permetia treballar amb diferents materials i estils. 

Diumenge, 27 de novembre de 2016

Sortida: 10.30 h davant de l’església de Nostra Senyora de Gràcia

Durada prevista: 2 hores

Dificultat: baixa

 


Data de modificació: 24/11/2016 15:02:23

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter