Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

15/11/2016

Manlleu organitza una quinzena d’activitats amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones

Els actes centrals de la campanya seran el dijous dia 24 de novembre a la tarda a la plaça de Dalt Vila, on es farà una performance contra les violències, la lectura del manifest del 25N i la gimcana “Dones fortes”.

L’acte central de la campanya serà el dijous 24 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de Dalt Vila, on es farà una performance contra les violències a càrrec de l’alumnat de l’Institut del Ter i la lectura del manifest. Tot seguit, la gimcana “Dones fortes”, coordinada per l’alumnat del cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, donarà a conèixer les tasques invisibilitzades que històricament han realitzat les dones i la necessitat del temps d’oci per a tothom. 

El programa de la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones  presenta un ampli ventall d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la violència vers les dones i promoure l’establiment de relacions sanes. 

El cartell és el que va resultar guanyador del V concurs de cartells que es va dur a terme aquest any emmarcat en el Dia Mundial de les Dones. La imatge, creada per Miquel Valle Orriols, ens convida a dir prou a les violències masclistes. 

En el programa de la campanya del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones de Manlleu es proposen diverses activitats entre les que es destaca la gimcana “Dones fortes” que es realitzarà el dijous 24 de novembre a la plaça Dalt Vila.

El dijous, a 2/4 de 6 de la tarda, tindrà lloc la performance contra les violències a càrrec de l’alumnat de l’Institut del Ter i la lectura del manifest. Acte seguit, començarà la gimcana “Dones fortes”, coordinada per l’alumnat del cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, que permet donar a conèixer les tasques invisibilitzades que històricament han realitzat les dones i la necessitat del temps d’oci per a tothom. Per acabar hi haurà l’actuació de la Peña Flamenca de Manlleu i el sorteig d’entrades per la pista de gel de Manlleu entre els i les participants. 

La inscripció a la gimcana serà el mateix dia de l’activitat. Les persones s’han d’inscriure individualment tot i que la participació podrà ser grupal. Entre totes les persones que hagin dut a terme i superat les vuit proves proposades, es sortejaran sis entrades per a la pista de gel del Badanadal de Manlleu. 

L’activitat “Vesteix-te per el dia”, que ha vestit els tres últims anys l’estàtua de La Benvinguda de Marta Solsona, La Geganta de Manlleu de Gemma Farran i La Sardana, encontre de cultures de Josep Domènech, enguany vestirà l’escultura de bronze en homenatge al fundador de Can Serra de Josep Viladomat (cruïlla entre carrer Vàzquez Mella i Santiago Rusiñol). A més s’elaborarà una pancarta amb el número contra la violència masclista 900 900 120 que serà penjada al campanar de Manlleu. La roba i pancarta està essent elaborades al taller d’iniciació al feltre que imparteix l’associació Maresmon des del passat 7 de novembre. 

En el marc del 25N es farà el taller d’autodefensa per a dones, a càrrec de la tècnica del SIAD i de la Policia Local de Manlleu, el dijous 17 de novembre i que ja té totes les places plenes. 

Dimecres 23 de novembre a les 11 del matí es farà la xerrada “Introducció als maltractaments de les persones grans” a càrrec de l’Esther Ramos, a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Jaume. I a les 19.30 hores el taller del Pell de foca, pell de l’ànima, a càrrec de la dinamitzadora dels contes del llibre Mujeres que corren con lobos, Glòria Pladevall. Les inscripcions es realitzen a la Biblioteca Municipal de Manlleu (938511486 o b.manlleu@diba.cat ). 

El mateix 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, es durà a terme la presentació del Protocol de Violència Masclista dins l’àmbit de la parella a la sala d’exposicions de Can Puget a les 10 del matí. El protocol ha estat elaborat pels diferents serveis que actuen directament amb casos de violència al municipi de Manlleu i seran els mateixos serveis que presentaran el circuït d’actuació. L’activitat és oberta a tothom, tot i que té especial interès per a professionals que treballen directament amb casos de violència masclista dins l’àmbit de la parella. Acte seguit, l’alumnat de l’Institut del Ter farà la performance contra la violència vers les dones. 

I diumenge 27 de novembre, es projectarà a les 7 de la tarda la pel·lícula El provenir de Mia Hansen-Love al cinema Casals de Gràcia. 

Per acabar, recordar que  està oberta la convocatòria per participar al concurs d’espots contra les violències masclistes de la comarca d’Osona. L’últim dia d’entrega dels treballs és el 2 de desembre a les 6 de la tarda. Podeu consultar les bases del concurs al web de l’Ajuntament de Manlleu. 


Imatges relacionades

161115 actes25N

Data de modificació: 25/11/2016 14:29:21

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter