Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

8/11/2016

“Book as a totem” una exposició de vídeoart d’Antoni Clavijo Victori a la Biblioteca de Manlleu

El proper divendres dia 11 de novembre a les 8 del vespre el grup híbrid d’art contemporani Fame Chimica inaugurarà aquesta mostra amb una performance de buidatge artístic i psicogeogràfic de la biblioteca, i la implementació en directe de música experimental, visuals i cos.

La Biblioteca Municipal de Manlleu inaugura “Book as a totem”, una exposició de vídeoart d’Antoni Clavijo Victori. 

En una de les teories sobre la història del pensament es parla d’un moment decisiu arrel de la invenció de la impremta. El lector començà a llegir en solitari, lectura silenciosa, en contra de les lectures comunals, dirigides i intencionades que es practicaven fins aleshores. En aquest moment la relació entre llibre i persona, saber i ment, esdevingué privada i fou el començament de les heretgies, la individualitat i el pensament crític fora de les elits. 

Book as a totem és una mostra de vuit  peces de videoart  al voltant de la relació (íntima, quotidiana, màgica, ...) entre persones i llibres. Són vídeos fets amb sensibilitats i amb diferents tècniques; i amb unes característiques que podrien resumir-se en quatre: l’experimentació, l’humor, la integració de les peces en l’espai i el treball amb materials de reciclatge. 

S’ofereix una mostra oberta, polisèmica i amb la intenció clara de buscar les interseccions entre tots els elements invocats: públic, art contemporani i espai. Al capdavall, Book as a totem pot entendre’s entre línies com una reivindicació del videoart com un art popular.

La mostra s’inaugurarà divendres 11 de novembre a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA amb la performance de Fame Chimica, Bookia. Aquest grup híbrid d’art contemporani  està explorant les influències de l’espai en les nostres accions i el nostre comportament. L’acció proposada afegeix a més un buidatge artístic i psicogeogràfic de la biblioteca, i la implementació en directe de música experimental, visuals i cos. 

Amb aquesta exposició la Biblioteca vol complementar l’oferta artística que aquests dies hi haurà a Manlleu en el marc del projecte Manlleu Galeria d’Art. L’exposició és la primera vegada que s’exposa en una biblioteca pública. És una aposta de difusió de l’art contemporani. 

Links d’interès:

http://primogabbiano.blogspot.com.es

www.famechimica.es

 


Data de modificació: 08/11/2016 11:50:46

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter