Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

24/10/2016

S’inicien les visites de seguiment a tots els establiments productors de matèria orgànica

És pretén comprovar com es fa la separació de deixalles a tots i cadascun dels punts generadors.

 

El divendres 21/10 s’han iniciat les visites de seguiment a tots els establiments productors de matèria orgànica, és a dir, llocs tant públics com privats on es generen residus orgànics en més o menys quantitat. S’ha previst visitar prop de 250 establiments de tot tipus, des de peixateries, forns de pa, bars i restaurants, a escoles, etc... 

Durant les visites s’aprofita per:

  • Comprovar com es fa la separació de deixalles a cadascun dels punts on es generen (darrera el taulell, a la cuina, menjador...).
  • Observar l’estat dels contenidors (neteja, manteniment), veure si la capacitat és l’adequada i si s’utilitza o no bossa.
  • Oferir uns nous contenidors tancats als establiments que ja en tenen i els treuen al carrer.
  • Aclarir dubtes o donar consells per facilitar la separació de les deixalles.

Aquesta actuació s’emmarca en la campanya de millora de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Manlleu subvencionada pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i l’Agència de Residus de Catalunya.

Reciclar millor a casa, a l’empresa o a l’escola suposa dur menys residus a l’abocador i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així doncs, s’aconsegueix una millora local però també global en la mesura que es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.


Data de modificació: 24/10/2016 12:42:22

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter