Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

24/10/2016

Els primers alumnes de segon d’ESO visiten el Centre de Tractament de Residus i l’abocador d’Orís

És una activitat que realitzaran tots els grups de 2n d’ESO de Manlleu al llarg del curs i que s’emmarca en la campanya de millora de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Manlleu.

El divendres 21/10 el primer grup de 2n d’ESO de la Salle va desplaçar-se fins a Orís per visitar el Centre de Tractament de Residus Municipals d’Osona (CTR) i l’abocador comarcal (vegeu fotografies a l’apartat d’imatges). La visita feta per aquest primer grup de 47 alumnes estava pensada per assolir dos objectius principals:

  • D’una banda conscienciar-los sobre la problemàtica ambiental dels residus i incidir en la necessitat de separar-los en origen (a casa, a l’escola...).
  • D’altra banda fer-los conèixer com es tracten alguns dels residus produïts a casa.

L’activitat surt gratuïta pels centres, doncs el monitoratge s'ofereix des del Consell Comarcal d'Osona i aquest curs el cost del transport és assumit per l’Ajuntament ja que es finança amb una subvenció concedida pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i l’Agència de Residus de Catalunya.

Segons el professorat del centre:  

“...la visita va ser molt completa ja que l’alumnat va veure l'abocador on actualment s'està dipositant el rebuig recollit a Manlleu (el rebuig és tot el que llença al contenidor verd fosc), els van explicar com funciona i també la depuració dels lixiviats i el sistema de recollida de gasos. Després van anar al CTR on en una sala els van explicar amb més detall l'abocador i el propi CTR.

El CTR es va construir perquè la gent no fa prou bé la recollida selectiva i s'estava omplint massa de pressa l'abocador. Amb aquesta instal·lació s'aprofiten tots els materials reciclables que hi ha en el rebuig i també la matèria orgànica. Després de l'explicació van veure les instal·lacions del CTR i els materials resultants.

La valoració és molt positiva i s’espera que serveixi per sensibilitzar als alumnes de la importància de fer bé la recollida selectiva...”.

Reciclar millor a casa o a l’escola suposa dur menys residus a l’abocador i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així doncs, s’aconsegueix una millora local però també global en la mesura que es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.


Imatges relacionades

Pa210010 1000 ok
Pa210053 1000 ok

Data de modificació: 24/10/2016 11:53:30

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter