Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

9/6/2020

Manlleu llança la campanya “Al carrer, cap trasto!”

La campanya té per objectiu reduir els abandonaments de residus voluminosos com ara sofàs, matalassos o mobles al carrer. Aquests abandonaments han augmentat un 56% en els darrers quatre anys i si es mantingués el ritme dels darrers mesos l’any 2020 aquesta xifra superaria els 6.200.

Fruit de l’incivisme, als carrers de Manlleu és habitual trobar-hi tot tipus de trastos  qualsevol dia de la setmana. Es tracta de residus voluminosos com ara sofàs, matalassos o mobles que els veïns i veïnes abandonen al costat dels contenidors en comptes de dur-los a la deixalleria.

 Per lluitar contra aquest incivisme i canviar aquesta situació, millorar la imatge de la ciutat i disminuir les molèsties a la ciutadania l’Ajuntament presenta la campanya “AL CARRER, CAP TRASTO!” que inclou diverses actuacions:

  • Enviament d’un full informatiu a totes les famílies, que s’acompanya d’un imant amb el telèfon on cal trucar (93 8507523) per sol·licitar-ne la recollida gratuïta a domicili. Aquesta recollida també es pot sol·licitar a través de la web municipal.
  • Adhesius informatius, que s’han enganxat a tots els contenidors de la fracció resta del carrer.
  • Cartells i anuncis per la premsa i xarxes socials.
  • Nou vídeos curts que es difondran les properes setmanes per les xarxes socials i que s’han gravat gràcies a la col·laboració de diferents persones de la ciutat.
  • Tríptics adreçats al públic infantil que es distribuiran a les escoles com a recordatori durant la tardor.

Els missatge principal que vol transmetre la campanya és senzill i directe: A Manlleu està prohibit abandonar trastos al carrer i, en funció de la naturalesa i volum de l’abandonament, es poden aplicar sancions de fins a 3.000€.

La campanya recorda també que la deixalleria municipal és l’únic lloc per llençar els mobles i trastos. Poden portar-s’hi amb el cotxe o utilitzar el servei de recollida a domicili. Només així s’aprofiten o reciclen.

La campanya s’acompanya d’un reforç del servei de recollida de trastos i també d’una major vigilància per part de la Policia Local, que en les darreres setmanes ja ha posat una desena de denúncies per aquest tipus de conductes. Si es veu algú que abandona trastos, cal trucar a la policia local al 93 8507911.


Imatges relacionades

cartell.png

Data de modificació: 09/06/2020 13:00:09

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter