Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

28/5/2020

Manlleu aplicarà la tarificació social a les Escoles Bressol municipals el curs 2020-2021

Aquesta mesura es va aprovar per unanimitat al ple del mes de maig i això significa que a Manlleu, a partir d’ara, les quotes de les escoles bressol es calcularan segons nivell de renda.

L’Ajuntament va aprovar aquest passat dimarts al ple municipal la tarificació social de les escoles bressol municipals i també els convenis d’aportació econòmica municipal a les AMPA dels centres educatius de la ciutat.

A Manlleu, a partir d’ara, les quotes de les escoles bressol es calcularan segons nivell de renda. Aquesta és una de les mesures previstes en el marc de l’acció de govern i emmarcada en l’educació 360, l’educació al llarg i ample de la vida, en concret en l’etapa 0-3 anys. Aquesta mesura farà més accessibles les escoles bressol municipals ja que s’establiran diferents trams de bonificacions que poden arribar fins al 90% de la quota.

L’Ajuntament de Manlleu, i en concret la regidoria d’Educació, fa anys que treballa amb l’objectiu d’enfortir i ampliar l’ecosistema educatiu local i a favor d’una escolarització inclusiva i equilibrada. La situació de pandèmia actual amb tot el que està significant pel món educatiu ha fet evident que aquestes línies d’actuació s’han de reforçar més que mai i que tots els actors de la comunitat educativa sumem per aconseguir-les. És en aquest marc que el ple municipal ha aprovat també els convenis d’aportació econòmica amb cadascuna de les AMPA dels centres educatius de Manlleu, per tal de reforçar, entre d’altres, el treball conjunt de totes elles per oferir un catàleg únic d’activitats extraescolars per tot el municipi.

Precisament aquest catàleg d’activitats extraescolars per a tot l’alumnat de la ciutat és una de les bones pràctiques que la regidoria d’Educació ha explicat a diferents trobades i fòrums d’Educació.

Aquestes mesures, línies d’actuació i, sobretot, la unitat d’acció de tota la comunitat educativa del municipi han fet que a l’últim informe de la Fundació Bofill sobre l’estat i l’evolució de la segregació escolar a Catalunya es reconegui Manlleu com un dels “municipis referents que porten anys implementant mesures desegregadores.”


Imatges relacionades

ajuntament_esq

Data de modificació: 28/05/2020 16:47:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter