Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

27/5/2020

Manlleu acull tres jornades de donació de sang

Els dies 28, 29 i 30 de maig Manlleu acollirà una campanya de donació de sang a Can Puget. Caldrà demanar hora a www.donarsang.gencat.cat La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies ja que durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. 

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. 

Manlleu s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Del 28 al 30 de maig, Can Puget comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web https://www.donarsang.gencat.cat/ca/

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Imatges relacionades

200522 donació_sang_manlleu.jpg

Data de modificació: 27/05/2020 13:14:16

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter