Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

4/5/2020

Manlleu disposa d’un nou desfibril·lador portàtil a disposició de la Policia Local

En el marc del projecte “Manlleu ciutat cardioprotegida”, les àrees de Salut Pública i Protecció Civil van considerar necessari dotar d’un segon DEA el cos de policia per millorar la capacitat d’assistir a les persones que el puguin necessitar.

El passat dimarts 28 d’abril, un tècnic de l’empresa Catwas va fer entrega d’un nou desfibril·lador portàtil a l’Ajuntament de Manlleu. Aquest aparell estarà a disposició de la Policia Local que ubicarà els dos desfibril·ladors portàtils dels que es disposa en dos dels cotxes patrulla de manera permanent.

La Policia Local ja disposava d’un desfibril·lador automàtic (DEA), però les regidories de Salut Pública i Protecció Civil, després de l’assistència feta pels agents de policia el dia 3 de febrer de 2020 a una persona inconscient, a qui se li va fer primer la reanimació manual, i tot seguit les descàrregues amb el DEA -decisives per reanimar-la-, van considerar necessari dotar d’un segon DEA el cos de policia per millorar la capacitat d’assistir les persones que el puguin necessitar.

Els desfibril·ladors automàtics són uns aparells que, en cas d’una parada cardíaca, si es fan servir en els primers minuts, poden ajudar que el cor torni a bategar i, per tant, milloren el pronòstic de la persona que ha patit l’aturada. Aquests primers minuts són determinants per salvar una vida i sovint els serveis d’emergències mèdiques tarden més temps a arribar  al lloc dels fets.

Actualment, l’espai cardioprotegit de Manlleu disposa de 22 DEAs.

La informació de la ubicació dels DEAs es pot consultar també al web de l’Ajuntament de Manlleu SITUAM – equipaments sanitaris:

http://situam.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=ebe9d5e2da254b0686687d71e3555b43


Imatges relacionades

DEA

Data de modificació: 04/05/2020 10:40:49

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter