Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

21/4/2020

Manlleu recupera parcialment els mercats setmanals amb parades de producte fresc i d’alimentació

Des d’aquesta setmana s’han posat en marxa els mercats en format reduït, que permeten garantir un espai per a l’abastiment de producte fresc i d’alimentació a l’aire lliure

A partir d’aquest dilluns, 20 d’abril, la ciutadania de Manlleu ha pogut tornar a comprar productes que habitualment trobaven als mercats setmanals de la ciutat. Això ha estat possible gràcies al fet que es considera els mercats no sedentaris com una activitat compatible amb l’estat d’alarma decretat i se’n promou la seva recuperació, en format reduït i deixant participar només a les parades d’alimentació i producte fresc.

S’ha fet un treball conjunt entre els serveis de Promoció Econòmica (OPE), Salut Pública i la Policia Local de Manlleu per tal de crear i aprovar un protocol de seguretat i higiene que faci possible un desenvolupament segur de l’activitat. Aquest protocol marca una sèrie d’instruccions d’obligat compliment que segueixen les ordres decretades pel Govern: ús de mascareta i guants, distància mínima entre compradors, prohibició de tocar els aliments, normes de neteja de les parades...

Amb el doble objectiu d’informar d’aquest protocol de seguretat i de difondre l’activitat s’ha dissenyat una campanya de comunicació amb una imatge pròpia que permet informar a la població d’una forma ràpida i entenedora. D’una banda s’han editat dos cartells informatius amb les recomanacions per als clients i treballadors de les parades que es penjaran cada dia de mercat. De l’altra, s’han creat diverses aplicacions per difondre a xarxes socials que recorda aquelles indicacions d’higiene i protecció que cal seguir al mercat.

Complint amb aquestes mesures el 20 d’abril ja es va fer el primer dia de mercat setmanal amb formar reduït, que aquest primer dilluns  va comptar amb un total de sis parades que oferien fruita, verdura i planter, formatge fresc i làctics, llegums, embotits, fruits secs i pesca salada. El mercat es va fer amb normalitat i poca afluència, però de forma organitzada i tant els  visitants com els paradistes van complir les normatives i protocols establerts.

Els mercat dels dilluns es realitza a la Plaça Fra Bernadí, en què es concentraran totes les parades d’alimentació i producte fresc, incloent-hi les que habitualment paraven a la Plaça de la Flama del Canigó. Els dissabtes se situaran a la Plaça del Mercat i part del carrer Pintor Guàrdia. L’horari de venda dels dos mercats serà de 8 a 13 h i s’espera una participació d’entre 5 i 10 parades per cada mercat.


Imatges relacionades

200421 mercat.jpg
200421 info mercat clients.jpg
200421 info mercat.jpg

Data de modificació: 21/04/2020 16:36:28

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter