Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/4/2020

Proposta d'activitat física per pal·liar els efectes del confinament

Des del Servei municipal d'Esports de Manlleu es presenta una proposta d'activitat física per tal que tota la població pugui ser activa des de les seves llars. La proposta, útil per a totes les franges d'edat, està especialment enfocada per a gent adulta i d’edat avançada amb pocs recursos per a seguir mantenint-se actius a casa.

Seguint les indicacions de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i amb l’objectiu de promocionar l’esport i l’activitat física, el Servei municipal d'Esports de Manlleu presenta una proposta d’activitat física inclusiva per a tota la ciutadania amb l’objectiu de pal·liar els efectes del confinament i per tal que tota la població pugui ser activa des de les seves llars.

 

Aquesta proposta, elaborada pel propi servei, permetrà seguir-nos movent a l’interior del domicili sense haver de requerir material específic per a realitzar-la, ja que són majoritàriament activitats que desenvolupem de forma quotidiana amb el mateix material domèstic.

 

Cada període de 10 minuts compta.


La proposta recomana 150 minuts d'exercici setmanal, que poden semblar molt però que es poden repartir en petits segments de 10 minuts al dia. La idea, pensant en el període de confinament, és que cada persona s'administri l'exercici tal com li vagi bé i acabi assolint l’objectiu de fer activitat física d’intensitat moderada o vigorosa durant 150 minuts a la setmana.

 

La proposta d’activitat física presenta una graella diària d'exercicis, que té com a objectiu mantenir i millorar les qualitats físiques bàsiques de la resistència, la força i la flexibilitat necessàries per garantir un rendiment motor bàsic. A continuació es mostren cada un dels possibles exercicis que es poden fer en cada un d'aquests aspectes.

 

A la documentació adjunta trobareu la proposta d'activitat física en arxiu PDF.

 

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu adreçar-vos al Servei d'esports de l'Ajuntament: esports@manlleu.cat

 


Imatges relacionades

Exemple exercici resistència
Exemple exercici força
Exemple exercici flexibilitat

Documentació adjunta

Data de modificació: 21/04/2020 11:32:16

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter