Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

15/4/2020

Manlleu s’adhereix al programa de la Fundació REIR per lluitar contra la bretxa digital del confinament

Manlleu engega una recollida d’ordinadors, tauletes, mòbils i portàtils per garantir que cap alumne quedi desconnectat del curs escolar que es seguirà telemàticament.

L’Ajuntament de Manlleu s’ha adherit al programa de la Fundació REIR que lluita contra la bretxa digital en l’educació. A la comarca d’Osona el projecte es gestiona des del Rotary Club de Vic –Osona i s’hi ha adherit també l’Associació TIC Osona i l’Ajuntament de Vic. En el cas de Manlleu el projecte es treballarà amb La Salle – Cefortem, que serà el responsable de formatejar i posar a punt els equips cedits.

L’objectiu d’aquest programa és la lluita contra la bretxa digital i el poder garantir el material informàtic necessari per a les famílies més vulnerables, i la connectivitat. Aquesta iniciativa és complementària a tot el que s’està realitzant des del Departament d’Educació per dotar de material informàtic i connexió a aquells alumnes que actualment no en tenen.

Moltes famílies es troben sense internet a casa o sense aparells amb els que es puguin connectar-se per treballar, com ara ordinadors de sobretaula, ordinadors portàtils, tauletes digitals o mòbils. Aquest fet fa inviable el seguiment del curs escolar als i les alumnes d’aquestes famílies. L’acció que es treballa des de Manlleu és per evitar que cap alumne quedi desconnectat/da de l’educació telemàtica i per arribar a totes les famílies en cas que des del Departament d’Educació no es puguin cobrir les necessitats tecnològiques dels més petits, doncs es prioritzaran estudiants de Batxillerat, FP, 4rt d’ESO i 6è de primària.

L’ajuntament ha realitzat una tasca de detecció de les famílies amb necessitats tant de material com de connexió. S’ha realitzat també un inventari de material informàtic propi en desús. A partir de dijous, 16 d’abril, s’habilitarà un punt de recollida de material informàtic a Can Puget i funciona també com a punt de recollida l’empresa Xocolating (Passatge Vendrell, 5), de Manlleu.

Una vegada rebut el material, alumnes i professors de cicles de La Salle – Cefortem faran la posada a punt dels equips donats per poder-los entregar a les famílies que els necessitin. Les persones que rebin el material es comprometran a mantenir-lo en bon estat i a utilitzar-lo per a fins educatius.

Paral·lelament s’està treballant amb diferents companyies per solucionar el temes de connexió. En el cas de Manlleu, Goufone i Vodafone han fet una donació de targetes de dades sense cost. 

Us demanem doncs la vostra col·laboració per garantir l’educació digital per a tothom mentre duri l’episodi de confinament. 

 


Imatges relacionades

200416 Recollida_mat_informàtic.png

Data de modificació: 16/04/2020 16:28:16

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter