Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

5/4/2020

Els equipaments culturals de Manlleu adapten les seves propostes al confinament

Des del 12 de març, equipaments com la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA o el Museu del Ter han tancat les seves portes al públic com a mesura preventiva per al contagi de la COVID-19. El personal d’aquests equipaments, des de casa, ha continuat buscant recursos digitals i difonent part de les seves respectives feines d’investigació i documentació.

Els equipaments culturals de Manlleu continuen oferint activitats i difonent cultura de forma virtual des que el passat dia 12 de març es veiessin obligats a tancar les seves portes al públic com a mesura preventiva per al contagi de la COVID-19.

Us fem un resum de les iniciatives que s’han posat en marxa aquests últims dies de març i primers d’abril.

La Biblioteca Municipal ha decidit llançar propostes culturals a les tres xarxes socials alhora: Twitter, Instagram i Facebook, amb aquests hashtags: #ManlleuCultura #LaBibliotecadesdeCasa #joemquedoacasa #jollegeixoacasa Les propostes destacades son:

 • Veus de Manlleu #VeusdeManlleu : la Biblioteca s’ha posat en contacte amb una quarantena d’escriptors i escriptores de literatura de Manlleu i els ha demanat de gravar un vídeo o que els enviïn una foto amb un text seu. Cada dia i per ordre d’arribada dels vídeos la Biblioteca en penja un, amb l’objectiu de donar a conèixer la vitalitat literària dels nostres escriptors locals.
 • Curiositats manlleuenques: cada dia es creen petites càpsules amb informació històrica que descobreixen curiositats sobre Manlleu. Aquestes informacions s’acompanyen d’imatges del fons bibliogràfic de la Biblioteca.
 • Recomanacions de recursos web i aplicacions sobre art, lectura, cuina, dansa, ciència, especials per a infants, etc.
 • Commemoracions relacionades amb la literatura i la cultura.
 • Informacions de servei sobre el préstec de llibres electrònics i altres aspectes relacionats amb els recursos que ofereix el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
 • Un fil de contes: a partir del dia 8 d’abril començarà una activitat nova a Instagram dirigida sobretot als infants  i que comptarà amb la participació de la narradora Mon Mas  i l’il·lustrador Pol Robles. Es plantejaran un inici d’història i tothom que ho vulgui podrà enviar possibles arguments a través de missatges d’Instagram o per correu electrònic.  

A banda de totes aquestes accions, també s’ha pensat en col·lectius com els usuaris de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu: voluntàries i personal de la Biblioteca han gravat un vídeo fent una lectura adaptada a la lectura fàcil de les Llegendes de Manlleu de Domènec Torrent i Garriga,  per passar-lo per circuit intern de televisió, amb l’objectiu de continuar mantenint una certa activitat i continuar el taller de lectura que ja fa la Biblioteca habitualment.

El personal continua treballant en la catalogació i gestió de la documentació a través del catàleg, una feina que habitualment no es pot fer amb tanta intensitat.

En el cas del Museu del Ter,  amb el tancament físic de can Sanglas s’han orientat i intensificat els esforços a l’entorn digital, millorant i actualitzant aquestes plataformes de relació amb la ciutadania, pensant nous projectes i compartint continguts. Aquests dies trobareu el Museu del Ter més que mai a Twiter, Facebook, Youtube i Instagram, així com a les webs www.museudelter.cat  i www.coneixelriu.museudelter.cat  amb les etiquetes #MuseusACasa i #ManlleuCultura. Algunes de les activitats destacades d’aquests dies són:

 • Renovació en profunditat del canal de Youtube del Museu del Ter, millorant l’organització i accés als continguts audiovisuals generats pel museu, que aprofitem per recuperar i compartir aquests dies. https://www.youtube.com/user/MuseuIndustrialDelTe/featured
 • Renovació del web Coneix el riu, que ha estat traduït al castellà i l’anglès incorporant informació concreta sobre les activitats del museu de coneixement del riu. Aquests renovació ha dinamitzat el web, que acumula milions de visitants de tot el món. https://coneixelriu.museudelter.cat/
 • El tancament del museu ha estroncat les visites a l’exposició temporal “Manlleu, ciutat de teatre”, per això hem compartit els materials audiovisuals de l’exposició i estem treballant en la fórmula per compartir-ne els continguts. https://www.youtube.com/playlist?list=PLNqBSaDhkt4z9gWwKxDus0p1nLYnSWXW5
 • També en el marc de l’exposició “Manlleu, ciutat de teatre”, estem treballant en el Cicle de Teatre Carles Molist, amb filmacions procedents del fons audiovisual de Carles Molist (1949-1997), dipositat al Museu del Ter l’any 2016 per la família del periodista, fotògraf i activista cultural manlleuenc. Les projeccions es traslladaran a la xarxa mitjançant les xarxes socials del Museu del Ter. https://www.museudelter.cat/cicle-de-teatre-carles-molist-a-la-xarxa/
 • A banda d’aquestes activitats de caràcter públic continuem treballant en la documentació de les col·leccions, la renovació del web del museu, que anirem ampliant els propers dies, en projectes educatius i en noves activitats de recerca i divulgació, com el catàleg digital de l’exposició “Sardanes a Manlleu, una història de cultural i lleure” de 2019 o la commemoració dels 75 anys de l’alliberament del camp de Mauthausen on van ser deportats 9 manlleuencs, 7 dels quals hi perderen la vida.

Us animem a participar d’aquestes activitats i us demanem que si participeu d’alguna d’aquestes o d’altres propostes digitals organitzades per entitats manlleuenques utilitzeu el #ManlleuCultura i així mostrem a tothom que a Manlleu la cultura, malgrat que confinada, continua!


Imatges relacionades

ajuntament_esq

Data de modificació: 05/04/2020 13:40:23

Amb la col·laboració de:
 • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter