Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

17/10/2016

Manlleu engega el procés participatiu per decidir els noms de 3 carrers

La ciutadania pot votar 3 dels 9 noms proposats des de les escoles de la ciutat. El canvi de nomenclatura afectarà als carrers Vázquez Mella, Casanovas Tona i General Weyler.

El passat 2015, el Ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar una “Moció per a la revisió de la nomenclatura, simbologia i títols honoraris de Manlleu dedicats a personatges franquistes, feixistes i militaristes”. En aquesta moció, i en el marc de la llei de memòria històrica, es proposava la retirada de la nomenclatura de Manlleu del nom de tres carrers: Vázquez Mella, Casanovas Tona i General Weyler. 

L’Ajuntament de Manlleu va engegar un procés participatiu amb les escoles per treballar propostes de noms pels tres carrers abans mencionats. Des del Museu del Ter es va realitzar un informe amb informació històrica dels 3 carrers per a què les escoles poguessin treballar aquest tema. Els nens i nenes de 1r a 6è de primària dels 5 centres educatius de Manlleu han treballat processos participatius interns per a proposar noms per als 3 carrers. 

Finalment, d’entre tots els noms proposats cada escola n’ha escollit 2 i ha preparat un vídeo presentant i defensant el per què els noms que ells proposen haurien de ser els escollits. En total 9 noms de carrers es posen a votació, doncs 1 dels noms va sortir repetit per 2 centres. 

Des de l’Ajuntament de Manlleu ara s’obre aquest procés a la ciutadania i es demana que cadascú voti un màxim de 3 noms dels proposats des dels centres. 

Als centres educatius l’alumnat de 1r a 6è de primària votarà dins el centre i aquest farà arribar els resultats a l’ajuntament, que el sumarà als vots de la ciutadania rebuts tant presencial com digitalment. El resultat de les votacions es calcularà establint el criteri de valor d'un 40% per als resultats sorgits de les votacions dels alumnes de les escoles i d'un 60% dels vots de la ciutadania. 

Els noms posats a votació són: Carrer de l'Alegria, carrer del Serpent de Manlleu, carrer Catalunya, carrer de la Ribera, carrer del Diamant, carrer del Serpent, carrer dels Somnis, carrer Independència, carrer de la Llum. 

Us animem doncs a mirar els vídeos que ens han preparat des de les escoles i a votar per escollir els nous noms per aquests 3 carrers de Manlleu! Podeu fer-ho aquí: http://www.manlleu.cat/viure/participa-canvi-de-nom-de-3-carrers.htm 

El termini establert per a les votacions és del 17 al 31 d’octubre de 2016. Durant aquests dies hi haurà també 3 urnes per a poder votar de forma presencial, les podreu trobar a l’ASVAT, al Casal Cívic i a la 1a planta de l’Ajuntament de Manlleu.


Imatges relacionades

participa

Data de modificació: 17/10/2016 12:59:54

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter