Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

17/3/2020

Recomanacions per prevenir el contagi del coronavirus en la recollida de deixalles

Els residus susceptibles de contagi s'han de dipositar dins de bosses tancades i resistents (preferentment dues) dins del contenidor de rebuig (verd fosc). Es prohibeix dipositar-los a qualsevol altre contenidor.

La recollida de residus és un servei essencial i des de l’Ajuntament de Manlleu es demana la col·laboració a la població per prevenir el contagi del coronavirus als treballadors que el presten i així poder-lo continuar amb normalitat.

Recomanacions per tota la població:

Tota la població ha de dipositar COMPRESES, BOLQUERS, MOCADORS i tots els residus d’higiene personal en bosses ben tancades i resistents, és recomanable utilitzar dues bosses.

Recomanacions per les persones confinades pel COVID-19:

S’aconsella seguir les següents recomanacions de l’Agència Catalana de Residus:

  • A l’habitació del pacient o confinat hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i amb pedal d’obertura.
  • El material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta o en confinament i els seus cuidadors (guants, mocadors, mascaretes), l'EPI del personal sanitari (excepte ulleres i màscara) i qualsevol altre residu del pacient o confinat, s'ha d'eliminar al cubell específic disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura.
  • La bossa de plàstic on es dipositi ha de tenir tancament hermètic i tancar-se abans de treure de l'habitació. La mascareta i les ulleres s'han de retirar fora de l'habitació del pacient o confinat, on també hi haurà un recipient a aquest efecte, de característiques similars a les descrites anteriorment i amb bossa de plàstic de tancament hermètic. Després de cada dipòsit de residus en aquestes bosses (que anomenem bosses tipus 1) aquestes s’hauran de tancar i gestionar d’acord amb el que s'indica a continuació.
  • La bossa tipus 1, amb els residus anteriors, podrà anar amb la fracció resta o rebuig dels residus domèstics sempre que estigui tancada hermèticament i introduïda en una altra bossa tancada hermèticament (que anomenem bossa tipus 2).
  • Gestió de la bossa tipus 2 amb residus del pacient o confinat: la bossa tipus 2 es gestionarà exclusivament amb la fracció resta (a Manlleu, els contenidors de color verd fosc), estant totalment prohibit dipositar-la en les altres fraccions de recollida separada (orgànica, envasos/paper, vidre o tèxtil).

Gracies per la vostra col·laboració. El medi ambient és cosa de tothom!


Imatges relacionades

ajuntament_esq

Data de modificació: 19/03/2020 09:20:24

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter