Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/2/2020

Es continuen les tasques de tala i substitució d’arbrat en mal estat al passeig del Ter

La propera setmana s’iniciaran els treballs per retirar alguns salzes i pollancres de la zona del rentants. Son sis arbres que estan malalts i en mal estat i suposen un risc per a les persones que utilitzen el passeig del Ter.

El novembre de 2018, arran de la caiguda d’algunes branques a la zona dels rentants, l’Ajuntament de Manlleu va encarregar l’Informe de valoració general del risc associat a 17 arbres al parc del passeig del Ter. En aquest informe es va fer un estudi de l’estat de cadascun dels 17 exemplars i en el mateix document es prioritzava la tala d’alguns dels arbres. En una primera fase, a la zona dels rentants es van talar 3 arbres. Ara, en una segona fase, s’han de talar 6 exemplars més, pollancres i desmais que estan en mal estat.

Coneixedors que en un dels arbres afectats ja hi estan nidificants alguns ocells s’està estudiant si és possible deixar el tronc i tallar només la brancada.

La tala d’aquests 6 arbres es farà la propera setmana i tot seguit es procedirà a replantar exemplars de les espècies Betula Pendula, Ulmus, Fraxinus Angustifolia i Salix Alba, espècies que encaixen més en el paisatge de ribera.

Recordar que el criteri bàsic d’actuació de l’Ajuntament de Manlleu en tema d’arbrat sempre és el mateix, prioritzar la seguretat. Les actuacions es realitzen per prevenir, bàsicament, riscos de caiguda de branques d’aquest arbrat que es troba en mal estat.  


Imatges relacionades

200220 arbres_psg_ter_2.JPG
200220 arbres_psg_ter_3.JPG

Data de modificació: 21/02/2020 10:28:27

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter