Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/2/2020

Afectacions dels canvis de freqüència de canals de TDT a Manlleu

A partir del mes de març hi haurà afectacions dels canvis de freqüència de canals del TDT a Manlleu amb motiu del desplegament del Segon Dividend Digital a Catalunya

El dia 5 de febrer va començar la segona fase del procés del Segon Dividend Digital a Catalunya, durant el qual diversos canals de TDT canviaran de freqüència en algunes comarques catalanes per tal de permetre el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G. Concretament, 41 centres emissors de tot el territori, que cobreixen més de 200.000 habitants, faran l’encesa dels canals en la seva nova freqüència en aquesta data.

 

Aquests canvis es van fent progressivament i la data exacta en què es produirà l’encesa dels nous canals està condicionada als centres emissors als quals està orientada cada antena que en el cas de Manlleu són:

 

Centre emissor

Data prevista d’inici de l’actuació

Bellmunt

2 de març

Collsuspina

4 de maig

A partir d’aquest moment, per tal de poder veure correctament tots els canals de TV, caldrà que els habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, facin una resintonització a través del comandament a distància del televisor. En el cas dels edificis més grans, de més de tres o quatre habitatges, en canvi, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè facin les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, cada veí o veïna haurà de resintonitzar els canals al seu televisor.

 

Aquests canals emetran durant tres mesos simultàniament, tant en la nova freqüència com en l’antiga. Al final d’aquest període, anomenat simulcast, s’apagaran les freqüències antigues i els canals afectats ja només es podran sintonitzar en la seva nova ubicació.

 

El Segon Dividend Digital és un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. Aquest procés ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.

Podeu trobar més informació a:

https://mitjansdecomunicacio.gencat.cat/ca/temes/televisio/segon-dividend-digital/

 


Data de modificació: 20/02/2020 09:40:23

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter