Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/2/2020

Enric Casasses i Pol Guasch enceten el cicle “Els Vespres Malgastats” a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

El proper dijous 20 de febrer a les 19h, els dos poetes, acompanyats de Martina Tarabal, autora de la imatge gràfica, compartiran poemes i conversa.

Manlleu torna a ser el punt d’inici d’aquest tercer any del cicle de poesia catalana contemporània i art visual Els Vespres Malgastats que es fa a les biblioteques d’Osona. L’activitat neix l’any 2018 amb la intenció de fer present i accessible la poesia a la comarca d’Osona i descentralitzar-la de Barcelona. Com diuen els artífex dels Vespres al llibret i al web que han fet per difondre aquestes trobades “aquest projecte pretén ser un afluent més per tornar a la comarca d’Osona la seva idiosincràsia com a espai cultural autònom de la Ciutat Comtal”. Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb les biblioteques públiques d’Osona. 

Enguany hi participen vint poetes convidades, que formen les parelles poètiques de cada vespre, i deu artistes visuals que, a partir d’uns poemes, proposen una peça visual única per a cada trobada. 

Els Vespres Malgastats agafen el nom de la frase de l’escriptor nord-americà Don DeLillo: “El talent és més eròtic quan és malgastat”. Cuesta, Santanera i Mas afirmen: “És així com nosaltres entenem la poesia, com el fet efímer que esdevé i no podem retenir. Quelcom malgastat però que, a la vegada, penetra en el lector per la seva eròtica escapista i l’interpel·la. La poesia, capaç de perdurar en els segles i els anys, colpidora i creadora de realitats que podem fer nostres”. 

Enric Casasses, Premi Nacional de Cultura de Literatura (2012) i Premi de la Crítica Catalana de Poesia i Premi Lletra d’Or (2019) pel Nus la flor, és poeta, autor d'una obra extensa, genuïna i inclassificable d'influències heterogènies, rapsode de prolífica activitat recitadora i traductor i col·laborador amb diverses editorials. Ha contribuït també a descobrir autors desconeguts o desplaçats dels cànons establerts, com ara Juli Vallmitjana o Eduard Girbal Jaume, i ha treballat amb textos oblidats d'autors més consagrats, com ara Francesc Pujols o Jacint Verdaguer. 

Pol Guasch és un poeta tarragoní que amb el seu primer llibre, Tanta gana (2018), va guanyar el 3r Premi Francesc Garriga, i on parla del el desig, l’afecte, la vulnerabilitat i el vincle amb els altres. L’autor és part activa del Festival Poetitza’t de Tarragona, que durant uns dies omple de versos la ciutat. Cultiva un vers molt directe, amb una poètica una mica agressiva. 

Martina Tarabal, manlleuenca, és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i Màster en Disseny Gràfic a l’Escola Eina. Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com el Manlleu Galeria d’Art, i també en individuals. La seva obra es pot trobar en museus de Barcelona, Japó i Galícia. 

Els Vespres Malgastats rep, entre moltes col·laboracions, el suport manlleuenc de la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i de la Llibreria Contijoch. 

Més informació sobre Els Vespres Malgastats al web: https://elsvespresmalgastats.com


Imatges relacionades

200214 Cartell vespres malgastats 20.jpg

Data de modificació: 14/02/2020 15:15:58

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter