Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

10/2/2020

La Policia Local de Manlleu salva la vida d’un home que va patir un infart al carrer

El passat dilluns, a les 12 del migdia, al carrer Montseny, dos agents van veure un home inconscient estirat al terra. La ràpida actuació dels agents fent-li, primer, la reanimació manual, i tot seguit, les descàrregues amb el DEA van salvar-li la vida.

La Policia Local de Manlleu va aconseguir salvar la vida d’un home, veí de Manlleu,  utilitzant el desfibril·lador mòbil amb el que compta la policia. Els agents van realitzar una intervenció d’urgència al trobar-se amb un home inconscient estirat al terra a l’avinguda de Roma amb cruïlla amb el carrer Montseny.

Un dels agents va iniciar la reanimació de l’home esperant que arribés la patrulla amb el DEA i l’ambulància medicalitzada. Els agents van utilitzar després el DEA amb el pacient, realitzant una primera descàrrega a la que l’home va reaccionar positivament. Es va continuar amb la reanimació fins l'arribada de l'ambulància i després de l’actuació del SEM es va traslladar el pacient a l’Hospital Universitari de Vic.

Segons ha informat la família, l’home va patir un infart i a dia d’avui està estable i conscient. Recordem que l’any 2018 la Policia Local, gràcies també a l’aparell desfibril·lador, ja va fer ús de l’aparell per salvar la vida d’una veïna de Manlleu.

Des de l’Àrea de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu es continua treballant en el projecte de “Manlleu ciutat cardioprotegida”. Aquest any es preveu dotar a la Policia Local amb un altre desfibril·lador portàtil. Es programaran cursos de formació per a la correcta utilització dels DEA per a la ciutadania i per a personal de l’Ajuntament i també, com cada any, s’oferiran tallers a les escoles per el 2n cicle de primària i secundària.

Actualment Manlleu compta amb 21 aparells desfibril·ladors, 2 d’ells instal·lats a la via pública, un a l’ajuntament, a la plaça Fra. Bernadí, i l’altre al Mercat Municipal. Els aparells estan ubicats al Pavelló municipal, al Camp municipal d’Esports, a la Policia Local (mòbils), a la Piscina municipal, a l’àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum, al bus de transport adaptat municipal, a la Biblioteca municipal de Manlleu BBVA, al CAP (2), a l’espai de pediatria de l’Hospital Sant Jaume (2), a l’Institut Antoni Pous i Argila, a l’escola Carme Vedruna, a l’escola Puig-Agut, a l’Institut del Ter i a La Salle.

La informació de la ubicació dels DEAs es pot consultar també al web de l’Ajuntament de Manlleu SITUAM – equipaments sanitaris:

http://situam.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=ebe9d5e2da254b0686687d71e3555b43

Les persones interessades en rebre formació sobre el funcionament dels DEA poden adreçar-se a l’àrea de Salut Pública i Consum: 93 8510848 / salutpublica@manlleu.cat


Imatges relacionades

200207 DEA_ajuntament.JPG

Data de modificació: 10/02/2020 11:15:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter