Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

16/12/2019

Presentació del llibre Camí del mar: vuit diàlegs amb la Filosofia de Lluís Cerarols i Manel Codina

El proper dijous, 19 de desembre, a les 19.30 h a la Sala d’exposicions de Can Puget, es farà la presentació del llibre Camí del mar: vuit diàlegs amb la Filosofia. Presentaran el llibre els dos autors, Lluís Cerarols i Manel Codina, acompanyats de Dolors Quintana.

Els autors del llibre són Lluís Cerarols, nascut a Calders el 1957, i Manel Codina, nascut a Vic el 1963, ambdós amb una llarga carrera docent com a professors de Filosofia i una amistat de molts anys. Acompanyarà la presentació Dolors Quintana, que ha estat durant molts anys també professora de Filosofia a l’Institut Cirvianum de Torelló. El servei de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu  també col·labora en aquesta presentació.

 

Camí del mar és un llibre de l’editorial l’Albí, adreçat a un públic ampli, sense coneixements previs de filosofia, ja que -com comenten els autors- no cal ser un especialista per endinsar-se en els grans reptes a què ens aboca la curiositat humana. La forma escollida per a aquesta obra és la del diàleg, via natural del nostre pensament. Uns diàlegs fets conjuntament amb l’altra activitat humana més natural: el fet de caminar. Un diàleg entre dues veus, l’una enterbolida per la mort d’un ésser estimat; l’altra, una veu més fonda, més difícil de reconèixer, li donarà la mà per avançar en cada un dels trajectes. Són vuit diàlegs amb la filosofia que ens condueixen al nervi d’alguns dels temes filosòfics més recurrents. Cada capítol correspon a una caminada, que és un motiu de diàleg i reflexió. Així, es tracten els temes de la naturalesa humana i la nostra animalitat, el llenguatge com a qualitat essencial dels humans, l’afany de coneixement i la problemàtica de la ciència, la necessitat que tots tenim de ser reconeguts per part dels altres, la manca de justificació per a fer el bé i tanmateix no tota acció humana val el mateix, la fragilitat de la convivència humana i la necessitat de la política i, finalment, l’aspiració a la transcendència a través de l’art i l’espiritualitat. Tot i així, cap d’aquests recorreguts no acaba consolidant una seguretat última, totes les caminades desemboquen en l’obertura al mar com a símbol de llibertat i infinitud. Ara bé, un mar intensament blau que convida la protagonista a la vida i pretén convidar-hi també els lectors d’aquest llibre.  

 

La presentació del llibre és una activitat oberta i gratuïta a tota la ciutadania. Serà el dijous 19 de desembre, a les 19.30 h , a la Sala d’exposicions de Can Puget, baixada de la Fidela, 1-3.


Imatges relacionades

191213 cami-del-mar-manlleu.jpg

Data de modificació: 17/12/2019 14:02:19

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter