Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

6/6/2016

Manlleu participa en el projecte Lecxit: lectura per a l’èxit educatiu

Des del 19 de maig i fins al 17 de juny 18 parelles de voluntaris i alumnes es troben una hora a la setmana per fer lectura de textos, amb la finalitat d’incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

Des del passat mes de maig 18 parelles de voluntaris i alumnes es troben setmanalment a la Biblioteca Municipal de Manlleu per millorar la comprensió lectora. 

Lecxit és un projecte promogut per la Fundació Bofill, l’Obra Social “La Caixa” i la Generalitat de Catalunya. A Manlleu s’ha implementat gràcies a la col·laboració de les tres escoles públiques de primària (Pompeu Fabra,  Quatre Vents i Puig Agut) i grups de voluntaris de l’Institut Antoni Pous, La Salle i Temps x Temps. La coordinació ha anat a càrrec del servei d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu, l’assessora LIC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Municipal de Manlleu. 

Totes les parelles de mentor i alumne es troben a la Biblioteca de Manlleu repartits en el calendari setmanal. Utilitzen els llibres que necessiten del fons de la Biblioteca. Els voluntaris van rebre una formació en dinamització lectora impartida per professionals de la Fundació Bofill. Tant voluntaris com famílies han rebut materials de suport amb informacions per a l’estímul de la lectura. Cal destacar que els voluntaris provenen per una banda, del projecte Temps x Temps, amb gran arrelament local, i per l’altra, de l’alumnat de dos centres de secundària (són alumnes d’ESO i Batxillerat que en el seu temps lliure col·laboren en aquest projecte). 

Aquest projecte no seria possible sense la implicació de tots, escoles, famílies, alumnes i voluntaris i és una nova mostra de com amb una mica de suport tècnic la societat pot ajudar a millorar l’èxit educatiu.

El projecte Lecxit és una actuació integrada en el Pla Educatiu d’Entorn i està en consonància amb la filosofia del Projecte Educatiu de Ciutat, on es treballa per la cohesió social i l’èxit educatiu de tota la població. 

Per a saber més informació sobre el projecte Lecxit podeu consultar el web http://www.lectura.cat/


Imatges relacionades

Lecxit

Data de modificació: 14/06/2016 14:54:46

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter