Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/10/2019

L’art revoluciona Manlleu

La ciutat de Manlleu es converteix en un museu d’art contemporani en el marc de la sisena edició de la Manlleu Galeria d’Art, que enguany compta amb 14 artistes emergents i reconeguts.

La MGA fa un nou pas i apropa, encara més, l’art contemporani a la població a través de l’acció Art in Shop, una iniciativa del MAB que té com a objectiu entrar les obres dels artistes als comerços oberts de la ciutat amb la possibilitat de compra-les.

Art, creació i comerç conflueixen a Manlleu en el marc de la sisena edició de la Manlleu Galeria d’Art (MGA). Del 30 d’octubre fins al 8 de gener, els aparadors dels locals comercials desocupats de Manlleu acolliran obres d’art contemporani formant una galeria d’art a peu de carrer. 

LA MGA proposa una ruta guiada pels 11 aparadors que formen la mostra i que contenen un total de 14 obres innovadores i de qualitat de 14 artistes emergents i consolidats com Gerard Mas, Alamà, Gerard Castellví, Bernat Barris, Núria Torres, Roser Oduber o Jordi Traveria, entre d’altres.  

La mostra d’art suposa una oportunitat per al públic per descobrir nous talents i també per als artistes, que es donen a conèixer en àmbits fora dels circuits més convencionals. En aquesta edició, com a novetat, l’art entrarà i omplirà l’interior dels comerços actius de Manlleu convertint, d'aquesta manera, el municipi en un autèntic museu d’art contemporani. 

“Ens agrada molt veure com, per sisena vegada, l’art contemporani surt als carrers de Manlleu. A més, aquesta vegada comptem amb la campanya del MAB “Art In Shop”, que ofereix als visitants l’opció de comprar peces d’art a preus populars. Amb això, la mostra queda encara més trenada al teixit comercial de la ciutat.”, comenten Lluís Moreno i Pol Robles d'Arkham Studio, agència creativa i organitzadors de la mostra.

 

30 d’octubre, inici de la MGA 

La inauguració de la MGA serà el dimecres 30 d’octubre amb un acte a la Casa de Cultura de Can Puget (Manlleu), que comptarà amb la presència dels i les artistes de la mostra, l’agència creativa Arkham Studio, creadors de la iniciativa, i representants de l’Ajuntament de Manlleu. Seguidament, es farà un còctel obert a tothom i, a continuació, la visita guiada per la mostra. La galeria d’art als aparadors durarà fins el 8 de gener.

 

INAUGURACIÓ 6a MGA - 30/10/19

19h: Presentació MGA 2019. Casa de Cultura de Can Puget, Manlleu.

19:30h: Còctel / Networking

20:30h: Inici visita guiada. Punt de trobada: Baixada de la Fidela, 4 (Esports Moni)

 

Art in shop 

La MGA fa un nou pas i apropa, encara més, l’art contemporani a la població. Ho fa a través de la iniciativa del MAB (Manlleu Associació de Botiguers), Art in Shop. Es tracta d’un acció que uneix creadors amb comerç a partir de la incorporació d’obres d’artistes a l’interior dels comerços actius donant la possibilitat de vendre aquestes obres als clients d'aquests establiments.

 

Sis anys de la MGA 

L’any 2014 l'Ajuntament de Manlleu va detectar la necessitat d’activar i adequar els diferents espais que, a causa de la crisi immobiliària de l’última dècada i les dificultats del petit comerç davant la irrupció de les grans superfícies, estaven buits. Gràcies a la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament de Manlleu i l’agència creativa Arkham Studio va sorgir la idea de donar un ús temporal a aquests locals i convertir la ciutat de Manlleu en una galeria d’art a peu de carrer. D'aquest manera es va crear la Manlleu Galeria d’Art, que converteix els locals buits en aparadors artístics donant més visibilitat als espais tancats i millorant la imatge comercial de Manlleu, alhora que apropa l’art contemporani al carrer i el treu del seu lloc d’exposició habitual i de la centralitat de Barcelona. 

Els sis anys de trajectòria han consolidat la marca i la iniciativa i n'han demostrat la qualitat i la professionalització, convertint-la en exemple i inspiració per a altres municipis.

 

MGA 2019 en dades

11 espais

14 artistes contemporanis

5 disciplines artístiques

14 obres exposades

6 edicions de la MGA

 

Més informació: www.manlleu.cat/mga

Comunicació: la rita comunicació - laiapinol@larita.cat  - 93 885 63 16

Organització: Arkham Studio - info@arkhamstudio.com  - 93 850 66 00


Imatges relacionades

191030 MGA2019_cartell.jpg
191023 inauguració_MGA.jpg

Data de modificació: 23/10/2019 15:22:24

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter