Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

30/7/2019

Festa Major, un viatge a les festes majors d’abans, és la proposta de concert-espectacle de la cia. Loropardos per aquesta Festa Major

El concert - espectacle Festa Major s'estrenarà el dimarts 13 d’agost, a les 21h, als Jardins de Can Puget. És una obra de la companyia Loropardos amb el Combo del Mestre Molero. “Festa Major és un retorn a les festes majors de cafè, copa i puro”

Festa Major és la nova proposta de l’associació art i acció, amb la col·laboració de la companyia teatral Loropardos. Un viatge a les festes majors d’abans: humor i nostàlgia. Aquest espectacle està basat en el disc “Festa Major” (1970) de La Trinca.

 

“Recordeu aquelles festes majors de cafè, copa i puro? Els balls a l’envelat, el sermó del capellà a missa: “Estaria bé que el poble entrés a l’església tot l’any, no només a venerar el patró”, deia aquell dia. La cercavila la presidien les forces vives de la població: el capellà, ja ho hem dit, l’alcalde, vara en mà, i el tricorni de l’oficial de la guàrdia civil.

 

Eren les festes majors de l’orquestra Plateria tocant “Pedro Navaja”, els acudits en castellà i accent català de l’Eugenio, les cuixes a l’aire de les cantants de Janio Marti Orquesta y Coros, la sornegueria de l’Amparo Moreno, i les actuacions de La Trinca. El 1970, els tres de Canet van publicar un disc dedicat a aquest univers col·lectiu, social i integrador: Festa Major, editat per Edigsa. Totes les cançons del treball han passat a formar part de la nostra banda sonora, especialment una: 

 

Alegria, que és Festa Major.

Alegria, perquè el nostre Sant és el millor.

Alegria, que és Festa Major.

Al matí tenim passada, missa, les sardanes i havent dinat, migdiada, processó, concert, castell de focs i ball a l’envelat.

 

Avui tot aquest món és vintage, a molta gent li agrada recordar-lo, amb el regust agredolç dels temps passats. Sí, agredolç, perquè el passat només torna en les nostres ments. O no! “

 

El concert - espectacle Festa Major s'estrenarà el dimarts 13 d’agost, a les 21h, als Jardins de Can Puget, Baixada de la Fidela, 1-3. En cas de pluja, el concert - espectacle es farà a la Sala d’exposicions de Can Puget (aforament limitat). El preu de l’entrada és de 5€.

 

Compra d’entrades anticipades: a partir del dia 5 d’agost a Can Puget 93 851 50 22 els matins de 8 h a 14 h, de dilluns a divendres i una hora abans de l’inici del concert-espectacle a la taquilla dels Jardins de Can Puget, el mateix dia 13 d’agost.


 

L’espectacle. Una època, 3 personatges.

 

L’acció se situa en un vell envelat dels anys 50 tres personatges hereus d’aquells temps, ens obriran la porta del passat a través del teatre i la música i compartiran amb el públic una història comuna. Empesos i seduïts per una sonoritat onírica, ens transporten a temps pretèrits. El pany per viatjar quatre dècades enrere s’obre amb tres claus: Un tricorni, una sotana i una vara.

 

Fitxa artística:

Xavier Capdevila: Productor i arranjador

El combo del Mestre Molero: la música

Cia Loropardos: el teatre

Esteve Molero: Director musical i arranjador

David Ceballos: Director escènic


Imatges relacionades

Cartell espectacle cia Loropardos 13.08
Cartell FM 2019 web

Data de modificació: 30/07/2019 14:18:07

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter