Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

4/7/2019

El Manlleu Film Festival celebra la seva 17ª edició

De l’11 al 14 de Juliol es projectaran 40 curtmetratges al Museu del Ter i al Teatre Centre de Manlleu, nova seu del festival

El Manlleu Film Festival és un festival gratuït de cinema a l’aire lliure fundat l’any 2003 per dur a la ciutat els millors curtmetratges internacionals i independents del moment, enguany arriba a la seva 17a edició.

L'Ajuntament de Manlleu finança econòmicament i dóna suport logístic facilitant diferents seus per la celebració del festival. Aquesta edició n'afegim una de nova, el renovat Teatre Centre.

El suport al cinema produït a Catalunya és fonamental. És per això que el Manlleu Film Festival compta amb una categoria Nacional per curtmetratges produïts o co-produïts a Catalunya, o bé amb directors o directores catalans. El festival para especial atenció en aquells films que exploren els límits de la ficció, la no-ficció, l’animació i el cinema experimental.

Aquesta 17a edició el festival ha tingut un augment notable de les inscripcions respecte l’any passat, rebent més de 1300 curtmetrages de més de 21 països diferents. Cal destacar la paritat entre els films seleccionats. En categoria Internacional, de 23 seleccionats, 11 han estat dirigits per dones i 12 per homes. Pel que fa a la categoria Nacional, de 9 seleccionats, 4 han estat dirigits per dones i 5 per homes.

El festival comptarà amb un jurat excepcional: Laia Aubia (Directora de l'Acadèmia de Cinema Català), Carlos Ríos (Director del D'A Film Festival) i Gerard Casau (Crític cinematogràfic) valoraran els curtmetratges seleccionats i decidiran el guanyador de cada categoria.

El festival comptarà amb projeccions gratuïtes des de Dijous 11 fins Diumenge 14. Principalment es projectaran els films seleccionats en les tres categories. Aquestes projeccions es complementaran dissabte al matí d’un taller de creació d’un film aquàtic realitzat per l’artista visual Martina Rogers.

Cal destacar que Entre dos aguas d’Isaki Lacuesta, serà la pel·lícula de cloenda. Guanyadora de 7 premis Gaudí i de la Concha d’Or a Sant Sebastià es projectarà diumenge 14 a les 18.30h al Teatre Centre amb la presència del seu director.

 

Trobareu més informació al web del festival: www.manlleufilmfestival.com

 


Imatges relacionades

Cartell MFF2019 vertical

Data de modificació: 04/07/2019 12:57:03

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter