Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

7/6/2019

Manlleu acollirà aquest dissabte la 1a Jornada Intercultural d'Osona

Aquest dissabte, dia 8 de juny, de 10 del matí a 6 de la tarda es celebrarà la primera Jornada Intercultural d’Osona al passeig del Ter.

L’organització i celebració d’aquesta jornada s’emmarca en el Projecte Salam, projecte que es porta a terme des de les comunitats musulmanes de la comarca d’Osona. Aquest projecte té com a conceptes clau l’apoderament, l’avaluació juvenil multicultural, la diversitat religiosa, la islamofòbia, la identitat i l’alteritat. El mètode emprat per dur a terme aquest projecte, és la investigació i l’acció participativa, sent els i les joves musulmanes qui exerceixen d’investigadors i verdaders protagonistes empoderats, mostrant un gran coneixement de l’entorn, i un autoconeixement personal i comunitari. Un saber i unes competències que els permeten fer una crítica i una autocrítica constructiva que té com a finalitat millorar la seva realitat. Una de les conclusions posa èmfasi en el desconeixement mutu (de les diferents realitats i comunitats) com a punt feble que tenim a la comarca d’Osona.

La Jornada Intercultural és una primera acció dirigida a treballar en aquesta línia del desconeixement, una proposta de millora per a conèixer-nos millor. Aquest any 2019, el ramadà ha començat el dia 6 de maig i ha acabat el 4 de juny, en un dia lectiu, i per tant els infants, majoritàriament musulmans no han pogut gaudir d’un dia festiu per a la celebració de la festa del final del Ramadà. Per això, i per què des de Salam es creu que no només l’escola és la que ha d’oferir un espai d’interacció entre els joves i infants de les diferents comunitats de la comarca d’Osona, s’organitza aquesta festa el dissabte dia 8 de juny. Un dels objectius és que la relació entre l’alumnat a les escoles es pugui expandir arreu dels nostres barris, per això aquesta jornada vol esdevenir un punt de trobada i intercanvi on gaudir conjuntament, aprenent els uns dels altres.

Aquesta festa serà oberta a tothom i dirigida especialment a infants de 3 a 12 anys. A la zona verda on es realitzarà la jornada festiva hi haurà inflables, una carpa de contes d’arreu del mon, una carpa d’escriptura àrab, una carpa de pintura i una carpa amb jocs d’arreu. Hi haurà també jocs d’aigua, titelles, jocs cooperatius, ... també xocolatada, fruita, sucs i dolços típics de la festa del fi del ramadà.

L’organització espera amb aquesta festa millorar aspectes com:

 • Viure amb naturalesa la diversitat que hi ha a la comarca d’Osona
 • Fomentar la cohesió de grup.
 • Fomentar la diversitat cultural.
 • Fomentar la motivació dels infants en els espais a l’aire lliure.
 • Fomentar el respecte a la diversitat.
 • Eliminar els prejudici que es tenen sobre les cultures diferents a la d’un mateix.
 • Facilitar la convivència entre els infants i joves indiferentment de la seva procedència.
 • Potenciar les activitats lúdiques i esportives, per reduir la dependència al aparells digitals.
 • Participació i igualtat de gènere.
 • Mostrar la imatge real, una imatge no esbiaixada, de les persones musulmanes d’Osona

Imatges relacionades

190606 jornada_intercultural.jpg

Data de modificació: 07/06/2019 12:44:47

Amb la col·laboració de:
 • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter