Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

21/5/2019

Les treballadores de l'EBM Els Picarols se sumen a la vaga

Les escoles bressol privades i municipals externalitzades es mobilitzen avui per reclamar un conveni just i digne

Avui dimarts, 21 de maig, les treballadores de l'Escola Bressol Municipal Els Picarols s'adhereixen a la vaga convocada per reclamar millores en el conveni professional.

Per tant el centre només oferirà els serveis mínims acordats. A continuació mostrem el text que han escrit les treballadores:

 

Per les condicions laborals precàries que regulen el nostre sector, des de l'EBM Els Picarols ens adherim a la vaga.
Tenint en compte que l'infant desenvolupa la base del seu creixement, aprenentatges i personalitat durant els tres primers anys de vida, i que des de l'escola bressol es porta a terme una tasca educativa de vital importància, ens unim a la vaga pels següents motius:

  • El nostre conveni fa 7 anys que contempla congelació salarial.
  • Des de fa 2 anys sindicats i patronal negocien un nou conveni, en el qual la proposta de la patronal és establir una remuneració de 930€ bruts mensuals, que suposaria un increment efectiu de menys de 50€.
  • La nostra tasca educativa ha de ser dignificada.
  • La jornada laboral del col·lectiu és més llarga que la de la resta del sector educatiu, malgrat que les titulacions exigides són les mateixes. A més, els períodes de vacances són menors i es contemplen 10 dies personals en el conveni, que de forma obligatòria s'han de realitzat en els períodes de vacances de Nadal i setmana santa.
  • El conveni no diferencia les hores lectives de les no lectives, fet que suposa un clar desavantatge respecte a la resta del sector educatiu, ja que la planificació educativa, l'avaluació continuada dels infants, la preparació d'espais i propostes, la comunicació amb les famílies i altres tasques pedagògiques, majoritàriament es fan fora de la jornada laboral sense remuneració. En el cas de les escoles que disposem d'hores no lectives laborals, aquestes depenen de l'aposta concreta que faci cada empresa al respecte.

Creiem fermament que l'educació de la primera infància mereix uns professionals reconeguts per la gran tasca educativa que desenvolupem.


Imatges relacionades

picarols.jpg

Data de modificació: 21/05/2019 09:39:44

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter