Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/5/2019

Temps X Temps visita dues de les cases emblemàtiques de Manlleu: Can Vilaseca i Can Sanglas

Aquest dijous, 16 de maig, la Mercè Puntí, historiadora i filla del carrer Sant Domènech, ens va explicar la història de dues de les cases més emblemàtiques de Manlleu, Can Vilaseca i Can Sanglas. Aquestes cases, ubicades en aquest mateix carrer, es van construir a principis del segle XX per a les famílies industrials del segle XIX i principis de XX, Vilaseca i Sanglas.

A les dues visites, organitzades per Temps X Temps, hi van participar una seixantena de persones, que van poder conèixer i gaudir d’aquestes cases que recorden la història industrial de Manlleu.

La primera casa que vam visitar va ser Can Vilaseca, construïda el 1924, al costat del canal industrial de Manlleu, on tenien el salt d’aigua. Aquesta casa noble té una façana esgrafiada i un llindà del segle XIX. El seu interior, de 400 m2 per planta, conserva les habitacions construïdes de manera circular, amb sostres alts i molt ben treballats, un porxo preciós i un jardí encantador.

La segona casa visitada, en aquest mateix carrer, va ser la de Can Sanglas. L’empresa tèxtil d’aquesta família es va obrir al segle XIX i la casa familiar es va construir a principis del segle XX. D’aquesta casa vam visitar l’estança de la planta baixa, on conserven el gran safareig,  mobles i làmpades antigues... i  per acabar vam visitar el magnífic jardí d’aquesta casa.

Des de Temps X Temps volem donar les gràcies a la família Vilaseca i a la família Pous, que ens van obrir la porta d’aquestes cases per poder-les conèixer i gaudir.

En aquestes dues visites vam  gaudir de la música que ens van tocar en Marc Ferré, professor de flauta, i tres alumnes de l’Escola Musical de Manlleu i de Torelló,  la Gemma Batlle, l’Aina Vila  i la Mercè Clotet, que van tocar, amb dos violoncels i una flauta travessera, peces de Beethoven i de Boismortier.


Imatges relacionades

GRUP DE TXT AMB LA MERCÈ PUNTÍ DAVANT LA FAÇANA DE CAN VILASECA.jpg
FAÇANA DE CAN VILASECA.jpg
MÚSICA A CAN VILASECA.jpg
HABITACIÓ DE CAN VILASECA.jpg
SOSTRE DE CAN VILASECA.jpg
JARDÍ DE CAN VILASECA.jpg
FAÇANA DE CAN SANGLAS.jpg
MÚSICS A CAN SANGLAS.jpg
RACÓ DEL JARDÍ DE CAN SANGLAS.jpg
RACÓ DEL JARDÍ DE CAN SANGLAS.jpg
JARDÍ DE CAN SANGLAS.jpg

Data de modificació: 20/05/2019 13:24:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter