Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/5/2019

L’OPE de l’Ajuntament de Manlleu col·labora amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES) en la campanya del Balanç Social

La campanya del Balanç Social d’enguany s’allargarà fins el 30 de juny i la col·laboració entre l’ajuntament i la XES possibilitarà que aquelles iniciatives d’ESS que vulguin completar-lo, puguin fer-ho amb l’ajuda i acompanyament del personal tècnic de l’OPE

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament i permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

Per fer-ho, es disposa d’una eina informàtica en línia que dóna accés a un qüestionari general a omplir per part de l’empresa; i també a quatre conjunts de qüestionaris que poden respondre anònimament persones treballadores, empreses i/o persones usuàries o clientes, sòcies i persones voluntàries. Amb tot això s’obté de forma automàtica l’informe de balanç social; el document en què les empreses descriuen i mesuren les seves aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes per al llarg d’un exercici.

En l’edició anterior, d’aquesta col·laboració entre l’Ajuntament de Manlleu i la XES va sorgir-ne el Catàleg de consum responsable d’Osona https://ess.manlleu.cat/cataleg-ess-osona. El catàleg en qüestió és una rèplica del catàleg de Mercat Social de la XES, però filtrat per les entitats i empreses amb seu a la comarca d’Osona. L’aparició al mateix està condicionada a l’elaboració i aprovació del Balanç Social de la XES.

 

Per a més informació:
http://mercatsocial.xes.cat/noticies/comenca-la-campanya-de-balanc-social-2019/

 


Imatges relacionades

ope-aj-color.jpg

Data de modificació: 13/05/2019 10:11:24

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter